Wielerboeken

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Informatie en overzicht Nederlandstalige boeken over de Fietsen en Fietsroutes
Home - Home Bookshop - Fietsboeken
Boeken over Fietsen

Fietsen is de meest beoefende sport bij de Belgische bevolking. Met de opkomst van de E-bike is de populariteit de laatste jaren alleen nog maar toegenomen. Niet zo verwonderlijk dat er héél veel boeken op de markt zijn die gaan over fietsen. Hieronder van je boeken over mooie fietsroutes, fietsverhalen, fietsen in de natuur, fietsen op vakantie en nog veel meer. Boeken over de wielersport vind je op Wielerboeken .

Knooppunter Groot Fietsboek Vlaanderen

Fietsen is genieten. Onderweg wil je als fietser best wel wat mooie zien. En daar speelt dit Groot Fietsboek Vlaanderen helemaal op in.

Voor deze Knooppunter-fietsgids selecteerden auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout de mooiste rondritten: 50 kant-en-klare routes langs fietsknooppunten, telkens met een lang en een kort fietsroute.

50 kant-en-klare fietslussen, 10 in iedere Vlaamse provincie, uitgezet over de alom geprezen Vlaamse fietsknooppuntennetwerken. Ideaal voor een veilige en leuke familietocht. Met de unieke code heb je op www.knooppunter.com gedurende 2 jaar onbeperkte toegang tot gedetailleerde informatie over elke route in jouw fietsboek. De downloadbare fietskaartjes en roadbooks geven steeds de meest actuele situatie weer. Met speciale aandacht voor toffe stopplaatsen: authentieke cafeetjes, uitnodigende terrassen, fietsvriendelijke herbergen...

Knooppunter Groot Fietsboek Belgische Kust

De Vlaamse kustregio leent zich uitstekend om al fietsend verkend te worden: prachtige natuur, gezonde lucht, gezellige gemeentes, uitnodigende terrassen en steevast een vlakke wegen. Alleen de wind heb je soms tegen. In deze fietsgids wijst Knooppunter je de weg naar het mooiste wat de Belgische kust te bieden heeft.

Als extraatje gidst de Beau-Séjourroute je langs alle plaatsen uit de gelijknamige serie.

Bij elke route hoort een roadbook. Het biedt je alle info in de meest compacte vorm: de plaats van vertrek, een opsomming van de fietsknooppunten die je moet volgen, de afstand tussen die knooppunten en een situering van de bezienswaardigheden en horeca onderweg. In ieder van de 10 kustgemeentes ontdek je de mooiste fietsroutes van De Panne tot Knokke-Heist.

Alle roadbooks kun je, na registratie, gedurende twee jaar gratis downloaden via de site www.knooppunter.com

Knooppunter Groot Fietsboek Wallonië

Fietsen is genieten. Onderweg met je gezin of met vrienden wil je als fietser best wel prachtige plaatsen ontdekken. En daar speelt dit Groot Fietsboek Wallonië helemaal op in. Voor deze Knooppunter-fietsgids selecteerde auteur Kristien Hansebout de mooiste rondritten: 50 kant-en-klare routes doorheen de provincies Henegouwen, Namen, Waals Brabant, Luik en Luxemburg langs fietsknooppunten en over 'trage' RAVeL-paden, telkens met een lange en een korte route.

Met deze fietsgids als bron van inspiratie én de gebruiksklare Knooppunter-roadbooks op je fietsstuur wordt elke fietstocht gewoonweg dubbel genieten. 50 kant-en-klare fietslussen uitgezet over de Waalse fietsknooppuntennetwerken. Ideaal voor een veilige en aangename familietocht Samengesteld door een doorgewinterde fietsauteur en kenner van het Wallonië. Dankzij de duidelijke fietskaartjes en tonnen interessante wetenswaardigheden ga je goed voorbereid op pad De downloadbare roadbooks geven altijd de meest actuele situatie weer Speciale aandacht voor toffe stopplaatsen: authentieke cafeetjes, fietsvriendelijke herbergen, uitnodigende terrassen en tavernes, ...

Routiq Fietsrouteboek Nederland

Trek eropuit en ontdek met dit fietsrouteboek de 300 populairste fietsroutes in Nederland. Navigeer eenvoudig m.b.v. knooppunten Ieder pagina is voorzien van unieke QR-code zodat je heel gemakkelijk de route kunt openen in de route.nl app om vervolgens de route te kunnen navigeren. Je kan ook gebruik maken van de kaart in het boek om de route te volgen. Een Handzame meeneem uitgave met ringband. De 300 fietsroutes zijn met een ringband gebundeld zodat deze onderweg gemakkelijk te gebruiken is.

300 populairste route.nl fietsroutes waarmee je heel Nederland kan ontdekken, in iedere provincie vind je meerdere fietsroutes; Drenthe: 24 Friesland: 18 Flevoland: 8 Gelderland: 43 Groningen: 16 Limburg: 42 Noord-Brabant: 44 Noord-Holland: 20 Overijssel: 40 Utrecht: 22 Zuid-Holland: 17 Zeeland: 13

Du pain, du vin, du vélo
Met de fiets door Franse wijnstreken

Ontdek met dit boek de Franse wijnregio's per fiets. Op vakantie gaan naar een Franse wijnstreek is altijd een veilige keuze: wijnstokken gedijen immers het best bij mooi weer. En hoe kan je de Bourgogne, Beaujolais, Bordeaux of andere wijnstreken beter verkennen dan op de fiets?

Du Pain, du Vin, du Vélo brengt de 9 verschillende Franse wijnstreken in kaart op basis van reisverslagen, bezoeken aan lokale wijnboeren en degustaties van de vele verschillende wijnen die Frankrijk rijk is. Ontdek met dit boek de vijf tips om een wijnboer te bezoeken.

Wie zo snel mogelijk de koffers wil pakken, vindt in ieder hoofdstuk fietsroutes en adressen van hotels, restaurants en van enkele adressen van de beste wijnboeren in de streek.

Verken Frankrijk per fiets of e-bike op een langzame, kwalitatieve manier en ontdek intussen een heleboel interessante wijnen.

Ga op de fiets
15 routes door Europa

Ga op de fiets 15 routes door Europa : Avonturen + Ervaringen De hele dag buiten en fietsen waar je wilt. Een dag of een week, fietsen is altijd een avontuur. Laura Maaskant & Irene Maat keerden in voorjaar van 2020 terug van een reis van zeven maanden door Europa. Ze zijn vanuit Rotterdam, waar ze wonen, naar Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Kroatie, Bosnie en Herzegovina gefietst. De etappes van deze tocht, goed voor een totaal van 6000 km, deelden ze op in stukken en dat werden, samen met eerdere reizen naar Duitsland en door Belgie, de 15 routes in het boek. Bij iedere fietsroute staat de lastigheidsgraad en krijg je leuke tips om even halt te houden en te genieten van een hapje en een drankje. Een groot deel van het boek gaat over het waarom met de fiets reizen en waarom je na het lezen van dit boek nog maar een ding wilt : je ketting smeren, je banden oppompen en vertrekken!

Met de fiets door de Provence

Journalist en auteur Ingrid Castelein bezocht het Franse bergmassief de Luberon in alle seizoenen: zo laat ze je tijdens zomerse fietstochten op de Monts de Vaucluse en de pestmuur verkennen, de herfstkleuren bewonderen tijdens een wandeling naar de ruim 1100 meter hoge Luberontop of sneeuwpret beleven op de Montagne de Lure. Slenter mee op de Provençaalse marktjes van Apt, Cavaillon, Gordes en Forcalquier, verwonder je in dorpjes als Oppède-le-Vieux, Ménerbes en Bonnieux. Bezoek de kastelen van Ansouis en Lacoste, dwaal in het spoor van schrijver Camus door Lourmarin en volg schilder Cézanne door Aix-en-Provence. Van de okergroeven van Roussillon en de Colorado Provençal tot de abdij van Senanque, te midden van de wondermooie lavendelvelden: 'Met de fiets door de Provence' brengt opnieuw boeiende, mooie en herkenbare verhalen in een grappige en vlotte schrijfstijl. Inclusief handige indexen met fietsroutes en een pak leuke adresjes en interessante bezoektips.

Nederland Eropuit in elk seizoen

Ontdek 20 mooie kleine historische stadjes zoals Bergen op Zoom en Gorinchem, mooie dorpen zoals Appingedam en natuur in de omgeving.
Verhalen, achtergrondinformatie, slaapplaatsen en veel interessante weetjes .
Ga op pad met tientallen fiets- en wandelroutes voor een leuke dag of weekendje weg.
Begin je reis al thuis op de bank met honderden foto's en verhalen.
Inclusief gratis mobiele applicatie voor onderweg.
Prachtig geschenk voor jezelf of iemand anders.
Een boek uit de populaire bestseller reisgidsen serie van REiSREPORT.

Andere

© Renzo Vanhoorelbeke