De 38ste Los Angeles Marathon

Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen Nieuwsbrief
Home - Home Loopkalender - Marathons - Los Angeles
38ste Los Angeles Marathon op Zondag 17 maart 2024
Uitslagen

2023   

2022    2021    2020   

Intro

Op zondag 17 maart 2024 vindt de traditionele marathon plaats in de Stad der Engelen. We hebben de belangrijkste informatie voor u verzameld over een van de grootste marathon evenementen in de Verenigde Staten en hoe u uw reis naar het Amerikaanse sportevenement kunt plannen.

Een foto van een groep lopers

Tot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Belangrijke Informatie

De Marathon van Los Angeles, eerder ook bekend als de City of Los Angeles Marathon, is een van de grootste marathons in Amerika en trekt elk jaar tot wel 25000 deelnemers. Het hardloopevenement bestaat al sinds 1986 en werd geïnspireerd op Olympische Zomerspelen, die twee jaar eerder plaatsvonden. Het is een heel groot evenement en honderdduizenden toeschouwers reizen elk jaar naar voor het evenement naar Los Angeles. Als u dit jaar de marathon wilt bezoeken, of er zelf aan deelnemen, en dus naar Amerika zult reizen, heeft u een ESTA-reisvergunning en een geldig paspoort nodig om het land binnen te komen.

In het kader van het evenement van 2023 zullen verschillende wedstrijden worden gehouden, waaronder een gewone (volledige) marathon, een halve marathon voor een goed doel en de LA Big 5k, een race van 5 kilometer. Er is ook een loop voor kinderen (aanbevolen voor een leeftijd tussen 3-8 jaar), die op zaterdag plaatsvindt, dus een dag voor de wedstrijden voor de volwassenen, en is een ½ kilometer lang.

De marathon begint bij het Dodger Stadium en loopt door Hollywood en de Hollywood Hills en via Beverly Hills naar Westwood. De route loopt langs vele lokale bezienswaardigheden zoals Little Tokyo, de Capitol Records Tower en de historische Route 66.
Ontdek een gedetailleerde kaart van het parcours

Bij de marathon kan ook prijzengeld worden gewonnen. De winnaar van de uitdaging wordt beloond met 10 000 Amerikaanse dollar. Het maakt niet uit of de winnaar man of vrouw is. Er is een nauwkeurig berekend verschil in de starttijd van de race, waardoor de toplopers van beide geslachten binnen enkele seconden van elkaar over de finish komen en strijden om het prijzengeld.

Door deel te nemen aan de Marathon van Los Angeles steunen lopers de missie van The McCourt Foundation, die als doel heeft genezing te vinden voor neurologische ziekten. De halve marathon, die u dan volledig in naam van het goede doel loopt, heeft geen inschrijfgeld, maar er is een fondsenwerving eis van ten minste 650 dollar. Dit geld gaat naar The McCourt Foundation. Hoewel dit de belangrijkste stichting voor het evenement is, is er ook de mogelijkheid om voor verschillende andere geselecteerde goede doelen te lopen.


Top 10 Sportdranken    Kortingen tot 70% bij Runningdirect!    Korting tot 50% Adidas Oulet hardloopkledij   

Uw Loopwedstrijd in de kijker voor 30€/maand?
Reisvoorbereidingen: vraag een ESTA aan

Reizen naar Amerika is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij de voorbereiding. U heeft gelukkig geen visum nodig om Amerika binnen te komen met recreatieve en toeristische doeleinden, maar u moet dan wel van tevoren het ESTA-reisvergunning aanvragen. Deze kunt u gemakkelijk online aanvragen en wordt na goedkeuring automatisch gelinkt aan uw paspoort, waardoor u niets hoeft uit te printen of mee te nemen op reis. Met het ESTA Amerika kunt u maximaal 90 dagen per keer in Amerika verblijven en kunt u binnen twee jaar meerdere keren naar het land reizen, zolang u nog steeds het paspoort gebruikt dat u bij de aanvraag van het ESTA heeft gebruikt.

Een foto van een Amerikaans Passport


Ook al klinkt het heel vanzelfsprekend, moet u zich ervan bewust zijn dat u wellicht een jetlag zult hebben wanneer u naar Amerika reist. Dit is een factor die niet mag worden onderschat wanneer u van plan bent deel te nemen aan een fysiek veeleisende wedstrijd. Het is daarom raadzaam een ruime reisplanning te maken, zodat er voldoende tijd is om aan de tijdzone te wennen. Gelukkig is dit ook gewoon mogelijk met het ESTA, waarmee u dus tot 90 dagen in Amerika mag verblijven.

Naast gepaste kleding voor de marathon, moet u er ook aan denken voorbereid te zijn op eventuele risico's. Hoewel de kans op een ongeluk of een medisch noodgeval klein lijkt, is het goed om te weten waar de dichtstbijzijnde apotheek in de buurt van uw hotel is, voor het geval dat er behoefte aan is. Evenzo is het belangrijk om van tevoren uit te zoeken wat door uw ziektekostenverzekering wordt gedekt en of u een aanvullende ziektekostenverzekering voor uw reis moet afsluiten.

Na een geslaagde loop is er niets beter dan terugkeren naar een gezellig hotel met goede voorzieningen zodat u kunt genieten van wat welverdiende ontspanning. Daarom is het een goed idee om er bij het boeken op te letten dat het hotel niet te ver van de marathonroute ligt en dat het een lift heeft. Het mag ook niet te karig zijn ingericht. Er gaat tenslotte niets boven een uitgebreid bad om de spieren te ontspannen na de wedstrijd. Daarnaast is het ook fijn als ze rekening kunnen nemen met uw marathondieet.
Programma 2023
Vrijdag 17 maart 2023

10.00 tot 19.00 uur: Expo en afhalen van startnummers: Dodger Stadium, Lot G

Zaterdag 18 maart 2023

9.00 tot 17.00 uur: Expo en afhalen van startnummers: Dodger Stadium, Lot G
8.00 uur: LA Big 5K Start, Elysian Park bij Dodger Stadium
9.15 uur: LA Big 1/2K Kids Run, Elysian Park bij het Dodger Stadium

Zondag 19 maart 2023

3.00 uur: Opening Dodger Stadium Parkeer- en veiligheidscontrolepunten
4.00 uur: Opening van de uitrusting controle
4.45 uur: Start Line Hospitality geopend
5.00 uur: Startwaves rijen geopend
6.30 uur: START: Rolstoel/ AWD (Amerikanen met een handicap)
6.45 uur: START Elite Vrouwen
7.00 uur: START Elite Mannen en Full Field
8.15 uur: START Charity loop 13.1
9.00 tot 15.00 uur: Finish Festival in Century Park

Uw Loopwedstrijd hier?
Statistieken 2022

Aantal deelnemers 2022: 11657
Aantal Mannen onder 2h30': 12
Aantal Mannen onder 3h: 107
Aantal Mannen onder 3h30: 507
Aantal Vrouwen onder 3h: 15
Aantal Vrouwen onder 4h: 283
Mediaan Brutotijd: 5h21'10"

© Renzo Vanhoorelbeke