Merken Sportdranken

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Merken Sportdranken
1 Isostar

Isostar is het eerste merk van sportvoeding dat in 1977 in Europa werd gelanceerd. Het merk is een onderdeel van Zwitserse voedingsproducent Wander. De isotone dorstlesser Hydrate & Perform is symbolisch en blijft een referentie in de markt voor sportdranken. Als je kijkt naar het aantal beoordelingen en de scores op de verschillende online webwinkels blijkt dat Isostar bij héél veel sporters nog steeds super populair is. Het assortiment van sportdranken bestaat uit poedervormige versies en tabletvormen, de zogenaamde Powertabs. Daarnaast heb je de handige kleine energiegelszakjes die je met een draaidopje makkelijk kan openen. Verder horen energierepen, mueslirepen, eiwitrepen en proteïne shakes tot hun gamma. Uiteraard zijn er telkens verschillende smaken beschikbaar.

   


2 SiS - Science in Sport

Science in Sport plc is een toonaangevend sportvoedingsbedrijf dat sportvoedingsproducten voor professionele atleten, competitieve en recreatieve sportliefhebbers ontwikkelt. SiS werd opgericht in 1992 en heeft zijn hoofdkantoor in de Britse hoofdstad Londen. De productiefaciliteit bevindt zich in het Noorden van Engeland in Nelson. SiS is momenteel de officiële leverancier van sportvoeding van de wielerploegen Team Sky en Team Wiggins. Maar ook de Britse meerkampster Katarina Johnson-Thompson en verschillende professionele Britse roeiteams gebruiken de producten van Sis. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit merk vooral populair is bij wielrenners.
Het gamma van SiS bestaat uit 3 kernproducten SiS Go , SiS Rego en Protein.
SiS Go is veruit het populairste onderdeel van de 3 en bestaat uit energiepoeders, isotone gels, energierepen en hydraterende bruistabletten. SiS Rego en Protein zijn een reeks herstelbevorderende producten voor het lichaam in de vorm van poeders en repen.

               

SiS Isotonic Lemon and Lime
3 Powerbar

Powerbar is een Amerikaans merk van sportdranken, energierepen en gels opgericht in 1986 door Canadese atleet Brian Maxwell. In 2000 werd Powerbar verkocht aan Zwitsers voedingsmiddelenconcern Nestlé SA.
Hun productgamma wordt onderverdeeld in Isotone dranken, Elektrolytische dranken, Energiegels, Herstelpoeders, uiteraard Energie repen en supplementen. Als extra troef hebben ze een 3-tal veganistische repen op de markt. De verschillende soorten sportdranken en energiegels zijn in verschillende smaken verkrijgbaar van citroen tot zure kers. De meeste gels bestaan uit een zakje die je moet openen door het los te maken met je tanden of handen op de voorziene plaats.

               


4 High 5

High 5 is opgericht door twee Britse triatleten in 1994 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de bekende merken van sportdranken en sportvoeding. Tot hun gamma behoren niet alleen de gebruikelijke poeders, gels, bars en hydratatietabletten maar ook gummies en vitamines. De gummies zijn vooral bij langeafstandslopers handig door hun kleine vorm waardoor je niet veel moet kauwen vooral je ze kan inslikken. Daarnaast valt in vergelijking met andere merken op dat vele van hun producten extra cafeïne bevatten. In het verleden gebruikte het bekende Duitse wielerteam Bora-hansgrohe de producten van High 5.

   


5 6d Sports Nutrition

Dit Belgisch -en Vlaams merk van sportdrank en sportvoeding werd in 2017 geïntroduceerd in samenwerking met Bakala Academy en Medix Laboratoires. 6d Sports Nutrition ken je wellicht via het wielerteam Quick-Step Alpha Vinyl van Remco Evenpoel, de Nationale Hockeyploeg, 3x3 Basketballteam Antwerp en Triatlon Vlaanderen.
6d Sports Nutrition ontwikkelen zuivere en effectieve sportvoeding en sportvoedingssupplementen die voor zowel recreatieve, competitieve en professionele sporters geschikt zijn. Hun gamma van sportdranken bestaat uit onder meer isotone sportdrank, energie sportdrank, recovery shake, proteïne drank, vegan proteïne drank, creatine, . . .

6 Dextro Energy

Dextro Energy is een Duits voedingsbedrijf die zijn oorsprong kent met het vervaardigen van dextrosepoeder voor apotheken in 1927. Naast het bekende druivensuikers hebben ze in de loop der jaren uiteraard ook andere sportdranken en repen ontwikkeld. Zo is er de isotone sportdrank in een pot van 440 gram en de recovery drink in een zakje van 44,5 gram poedervorm verkrijgbaar in enkele smaken. Daarnaast heb je de handige kleine liquid gel zakjes van 60ml die je met een draaidopje makkelijk kan openen. Dit is vooral handig bij langeafstandslopers die zo weinig moeite hebben om deze verpakking in volle inspanning te openen.

Dextro Energy Liquid Gel 60ml
7 Wcup

WCUP Sportvoeding is een Belgisch merk van wetenschappelijk samengestelde sportvoeding en sportdranken te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. WCUP werd in 1994 opgericht en uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveaus. De maatschappelijke zetel van deze onderneming is in het Bosveld in Dendermonde gelegen.
Het was José De Cauwer, momenteel wieleranalist, die in de Tour de France van 1994 als eerste het drankje meenam en kreeg veel lovende reacties.
Populaire producten van Wcup is momenteel Isotone dorstlesser Wcup Sports Drink 1,0 kg en Wcup Recovery Drink 500 gram telkens verkrijgbaar in een pot in poedervorm.

8 Aptonia

Aptonia is het triathlonmerk van de Franse sportwinkelketen Decathlon. Naast de triathlonuitrustingen en handige accessoires vind je ook voeding-, hydratatie- en herstelproducten die zijn ontworpen voor alle types van duursporters. Onder Aptonia vind je zowel kant-en-klare sportdranken alsook poederbereidingen. Populaire producten zijn naast het natuurlijk mineraalwater Amanda, de isotone dorstlesser Iso sinaasappel, de elektrolyttabletten citroensmaak en recovery drink chocolade. Het voordeel ten opzichte van de eerder vermelde merken is dat de producten van Aptonia een stuk goedkoper zijn.

9 Amacx

Amacx is het huismerk van de populaire Nederlandse online webwinkel gespecialiseerd in sportdranken en sportvoeding Duursport. Amacx Sports Nutrition werkt mee met het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport die er op toeziet dat de producten niet in strijd zijn met de anti-doping wetgeving. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de Belgische en Nederlandse markt. Ongetwijfeld een goeie marketingstrategie is dat de klanten van duursport bij hun bestelling één of meerdere gratis Amacx product(en) kunnen kiezen.

Isotone Gel Amackx bij Duursport
10 Body and Fit

Ongetwijfeld een ander toonaangevend merk binnen België en Nederland is het in 1995 opgerichte Body and Fit. Dit merk logischerwijs een stuk goedkoper dan alle A-merken. In hun assortiment ontdek je de isotone sportdrank verkrijgbaar in poedervorm in een pot van 1050 gram met keuze uit 2 verschillende smaken. Een andere populair product binnen dit segment is het kant-en-klare caloriearme sportdrank Slim Drink.

Andere merken

De overige merken van sportdranken die geen plaatsje konden bemachtigen in deze Top 10 zijn 3Action, wielerploeg Intermarché Wanty Gobert gebruikt deze producten, 226ers, AA Drink, Aquarius, AH, Booom, Bye!, Beet-It, Born, Clif Bar, Enervit, Etixx, Eurosport, Extran, Gatorade, Gorilla Sports, Hype, Il Magistrale Cycling Coffee, Maurten, Maxim, NamedSport, NatuSport, Nuun, Overstims, Qwin, Sponser Sport Food, Squeezy, Svensson, Teff, Virtuoos, Win2 en Xendurance.

© Renzo Vanhoorelbeke