Maandag 17 juni: EK groepsfase in Frankfurt: België - Slowakije
Zaterdag 22 juni: EK groepsfase in Keulen: België - Roemenië
Woensdag 26 juni: EK groepsfase in Stutgart: Bosnië-Herzegovina/Oekraïne/Israël of IJsland - België

Wedstrijden Rode Duivels 2023

Uitslagen Rode Duivels Vriendschappelijk

Vrijdag 24 maart om 20h45': EK Voorronde 2024 Zweden - België 0-3 34', 49' en 81' Romelu Lukaka
Zaterdag 17 juni om 20h45': EK Voorronde 2024 België - Oostenrijk 1-1 21' OG Orel Mangala 61' Romelu Lukaku
Dinsdag 20 juni om 20h45': EK Voorronde 2024 Estland - België 0-2 37' en 40' Romelu Lukaku 90' Johan Bakayoko
Zaterdag 9 september om 23h15': EK Voorronde 2024 Azerbeidzjan - België 0-1 38' Yannick Carrasco
Dinsdag 12 september om 20h45': EK Voorronde 2024 België - Estland 5-0 3' Jan Vertonghen 17' Leandro Trossard 56' en 58' Romelu Lukaku 88' Charles De Ketelaere
Vrijdag 13 oktober om 20h45': EK Voorronde 2024 Oostenrijk - België 0-1 12' Dodi Lukebakio 0-2 55' Dodi Lukebakio 0-3 58' Romelu Lukaku 1-3 72' Konrad Laimer 2-3 82' Marcel Sabitzer
Maandag 16 oktober om 20h45': EK Voorronde 2024 België - Zweden 0-1 15' Viktor Gyökeres 1-1 31' Romelu Lukaku => 2de helft wordt niet meer gespeeld door dodelijke schietpartij op 2 mensen van Zweden. Meer Informatie
Zondag 19 november om 18h: EK Voorronde 2024 België - Azerbeidzjan 5-0 16', 25', 29' en 36' Romelu Lukaku 90' Leandro Trossard

Officiële voetbalkleding Rode Duivels    Voetbaldirect tot 75% korting!
Prestaties van de Rode Duivels op het Wereldkampioenschap & Europees Kampioenschap Voetbal
WK 2022 in Qatar / Uitgeschakeld in groepsfase
België kon zich probleemloos plaatsen voor de Wereldbeker Voetbal in Qatar dankzij een knappe 20 op 24. Enkel tegen Wales en Tsjechië speelden ze gelijk de overige 6 wedstrijden werden gewonnen.
Door de snikhete temperaturen in de zomer werd beslist om het WK te verplaatsen naar de maanden november en december.
In de eerste wedstrijd tegen Canada konden de Rode Duivels op geen enkel moment overtuigen. Thibault Courtois kon een strafschop genomen door de Canadese sterspeler Alphonso Davies in de 11de minuut redden. Op slag van rust kon, in een van de eerste kansen voor België, Michy Batshuayi het winnende doelpunt maken.
In de 2de wedstrijd kwamen ze uit tegen het Afrikaanse land Marokko. Na een goed openingskwartier zakten de Rode Duivels helemaal weg. De Marokkanen kwamen meer en meer in de wedstrijd. Net voor de rust haalden de Belgische National ploeg opgelucht adem nadat het doelpunt, die er kwam na een vrije trap, terecht werd afgekeurd voor buitenspel.
Desondanks deze grote waarschuwing bleven de Duivels ondermaats spelen. In de 74' liet Courtois zich verrassen door een vrije trap van Romain Saïss. De Rode Duivels probeerden nog een slotoffensief maar slaagden er nauwelijks in om kansen bijeen te voetballen. In blessure tijd kregen ze het deksel op de neus en scoorde Zakaria Aboukhlal het 2de doelpunt zodat Marokko verrassend won met 0-2.
In de laatste wedstrijd van de groepsfase kwamen ze uit tegen de vice-wereldkampioen van 2018 Kroatië. De Rode Duivels speelden vooral in de 2de helft een uitstekende wedstrijd. Maar ondanks 4 grote kansen waaronder een schot op de paal van Romelu Lukaku kon de Belgische Nationale ploeg niet het broodnodige doelpunt scoren. Het bleef 0-0.
Daarmee eindigde België slechts 3de in de groep met 4 punten. De Rode Duivels konden ook maar 1 doelpunt maken. Wellicht is dit het einde voor de Gouden Generatie. Vele sterspelers zullen binnen 2 tot 4 jaar stoppen. Kan de jeugd de fakkel overnemen of breken er voor de Rode Duivels magere jaren aan? De toekomst zal het uitwijzen.
EK 2021 (2020) in 11 Europese Steden / 1/4 finale
Door de wereldwijde pandemie door het Covid-19 virus moest de UEFA, door het verbod van de verschillende overheden van de Europese landen, het Europees Kampioenschap verplaatsen naar 2021.
België plaatste zich probleemloos voor dit tornooi door het maximale aantal punten te behalen in de kwalificatiewedstrijden.
In de eerste groepswedstrijd wonnen de Rode Duivels vrij vlot in Sint-Petersburg tegen één van de gastlanden Rusland. Romelu Lukaku opende de score al na 10 minuten. Iets over het halfuur scoorde de ingevallen Thomas Meunier de 2de treffer. In de slotfase kon Lukaka de 3-0 eindstand vastleggen.
In de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken in de Deense hoofdstad Kopenhagen komen de Rode Duivels al na 2 minuten op achterstand. In de 2de helft kon Thorgan Hazard de stand in evenwicht brengen. Invaller Kevin De Bruyne scoorde het wondermooie winnende doelpunt.
In de laatste groepswedstrijd konden de reeds geplaatste Rode Duivels met 0-2 winnen tegen Finland. Zo konden ze zich plaatsen als groepswinnaar voor de 1/8 finales.
In het Spaanse Sevilla speelde de Rode Duivels tegen Portugal, die het EK won in 2016, de 1/8 finale. Na een gelijkopgaande wedstrijd scoorde Thorgan Hazard in de 55ste minuut het prachtige winnende doelpunt.
In het Duitse München kwam België in de kwartfinale uit tegen Italië die tot nog toe een probleemloos parcours aflegde met slechts 1 tegendoelpunt. Na een terecht afgekeurde goal in de 13 minuut opende de Italiaan Nicola Barella de score. Op slag van rust verdubbelde Lorenzo Insigne de score. Net voor rust kregen de Belgen een strafschop na een duwfout. Romelu Lukaku kegelde probleemloos de aansluitingstreffer tegen de netten. Ondanks een prachtige wedstrijd met langs beide kanten veel kansen slaagden de Rode Duivels er niet meer in om de gelijkmaker te maken.

WK 2018 in Rusland / 3de plaats
Sterker dan ooit begonnen de Rode Duivels aan het WK in Rusland. Tegen het bescheiden Panama kon met 3-0 gewonnen worden dankzij een goal van Dries Mertens & 2 van Romelu Lukaku. Tunesië werd verslagen met 5-2 door twee goals van Eden Hazard & Romelu Lukaku & 1 van Michy Batshuayi. Door een doelpunt van Adnan Januzaj tegen Engeland werden de Rode Duivels groepswinnaar. In de 1/8 finales botsten de Belgen tegen een ijzersterk Japan. Kort na de rusten konden de Japanners 2 maal scoren. Gelukkig konden in het 2de kwartier van de 2de helft Jan Vergonghen & Marouane Fellaini België op gelijke hoogte brengen. In de laatste minuut van de blessure tijd kon de ingevallen Nacer Chadli dankzij een onwaarschijnlijk snelle & efficiënte aanval van zijn ploegmaats De Bruyne & Meunier een wereldgoal maken.
In de halve finale kon België het grote Brazilië verslaan met 2-1. Fernandinho maakte een owngoald & Kevin De Bruyne diepte de voorsprong uit in de 1ste helft. Augusto kon de aansluitingstreffer maken in de 2de helft waardoor het spannend bleef tot het einde. In de halve finale verloor België van Frankrijk door een doelpunt kort na de tweede helft van Samuel Umtiti. De kleine finale won België tegen Engeland dankzij een vroege goal van Thomas Meunier & een late goal van Eden Hazard. Frankrijk werd wereldkampioen door in de finale met overtuigende 4-2 cijfers Kroatië te verslaan.
De Rode Duivels werden 3de op Wereldkampioenschap Voetbal. Het beste resultaat ooit in de geschiedenis van het Belgisch voetbal.

EK 2016 in Frankrijk / 1/4 finale
Het EK begon, met een 0-2 nederlaag tegen Italië, slecht voor de Rode Duivels. In de 2de wedstrijd wonnen de Belgen vlot van het matige Ierland met 3-0. Romelu Lukaku maakte 2 doelpunten & Axel Witsel schopte de bal één maal tegen de netten. Dankzij een laat doelpunt van Radja Nainggolan won België tegen Zweden met 1-0 & eindigde zo 2de in hun groep.
In de 1/8 finales werd met 4-0 op een drafje gewonnen van Hongarije. In de kwartfinales eindigde het Belgisch avontuur tegen Wales door een 3-1 nederlaag. Radja Nainggolan scoorde het enige Belgische doelpunt. Portugal won de finale tegen Frankrijk dankzij een late goal in de verlengingen van Eder. Wales & Duitsland verloren allebei hun halve finale met 0-2.
WK 2014 in Brazilië / 1/4 finale
Na 2 gemiste WK's plaatsten de Rode Duivels zich nog eens voor een groot voetbaltornooi. De Rode Duivels haalden een 0-1 achterstand op tegen Algerije dankzij goals van Marouane Fellaini & Dries Mertens in de 2de helft. Tegen Rusland scoorde Divock Origi in de slotfase de enige treffer. In de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea werd het eveneens 1-0. Jan Vertonghen scoorde in de 2de helft het winnende doelpunt. In de 1/8 finales hadden de Belgen verlengingen nodig om Verenigde Staten van Amerika te verslaan. Door doelpunten van Kevin Debruyne & Romelu Lukaku kwamen de Rode Duivels in de kwartfinale terecht. Dankzij een vroeg openingsdoelpunt van Gonzalo Higuaín verloor België de wedstrijd tegen Argentinië.
Duitsland won na verlengingen de finale tegen Argentinië met 1-0. Nederland kon met duidelijke 3-0 cijfers van gastland Brazilie winnen in de wedstrijd voor de 3de plaats.
WK 2002 in Japan & Zuid-Korea / uitgeschakeld in de Groepsfase
De eerste 2 wedstrijden op het WK konden de Duivels met een 2-2 gelijkspel tegen Japan & 1-1 gelijkspel tegen Tunesië niet imponeren. In de laatste wedstrijd werd, weliswaar nipt, met 3-2 gewonnen van Rusland. Daardoor eindigde de Rode Duivels 2de in hun groep na Japan & kon Marc Wilmots 3 doelpunten maken. In de 1/8 finales kwamen ze uit tegen de latere wereldkampioen Brazilië waar ze door goals van Ronaldo & Rivaldo met 2-0 verloren.
In Yokohama wonnen de Brazilianen de finale met 2-0 van Duitsland. De Turken eindigden knap 3de dankzij een 3-2 overwinning tegen gastland Zuid-Korea.
EK 2000 in België & Nederland / uitgeschakeld in de Groepsfase
Voor het eerst werden de Europese Kampioenschappen Voetbal georganiseerd in 2 landen. In het Koning Boudewijnstadion werden 5 wedstrijden gespeeld waaronder de halve finale Portugal-Frankrijk.
Het kampioenschap begon goed met een 2-1 overwinning tegen Zweden dankzij goals van Bart Goor & Emile Mpenza. Maar door nederlagen tegen Italië & Turkije, telkens 2-0, eindigden de Belgen 3de in hun groep. Daarmee zorgde België voor een trieste primeur om als eerste gastland te sneuvelen in de eerste ronde van een Europees Kampioenschap voetbal.
In "De Kuip" in Rotterdam won Frankrijk de finale tegen Italië. Met een golden goal in de verlengingen eindigde de match op 2-1. Daarvoor verloor Nederland in de Amsterdam Arena van Italië met strafschoppen & Portugal moest na verlengen de duimen leggen voor Frankrijk.
WK 1998 in Frankrijk / uitgeschakeld in de Groepsfase
De Belgen waren ironische genoeg op het WK voetbal in buurland Frankrijk onverslaanbaar. Gelijke spelen tegen buurland Nederland, Mexico & Zuid-Korea volstonden niet om door te stoten naar de volgende ronde. Marc Wilmots maakte tegen Mexico 2 doelpunten.
Frankrijk kroonde zich in eigen land tot Wereldkampioen voetbal door in de finale Brazilië te verslaan met 3-0. De Kroaten wonnen de kleine finale tegen Nederland met 2-1.
WK 1994 in Verenigde Staten van Amerika / 1/8 finales
In de eerste wedstrijd in Orlando wonnen de Rode Duivels tegen Marokko dankzij een vroege van Marc Degryse. In de Derby der Lage Landen wonnen de Belgen de match dankzij een goal van Philippe Albert in de 2de helft. In de laatste wedstrijd van de groepsfase verloren ze verrassend van Saoedi-Arabië door een vroege goal van Al-Owairan. Daardoor werden ze slechts 3de in hun groep & moesten ze tegen het sterke Duitsland spelen. De Rode Duivels verloren in de 1/8 finales van Duitsland met 3-2. Na de eerste helft hadden de Duitsers al een geruststellende voorsprong van 3-1. Georges Grün & Philippe Albert waren de Belgische doelpuntenmakers.
Brazilië won de finale door Italië te verslaan in strafschoppen met 3-2. Met een makkelijke 4-0 overwinning won Zweden van Bulgarije de troostfinale.

WK 1990 in Italië / 1/8 finales
De openingswedstrijd van de Rode Duivels in Verona tegen Zuid-Korea begon met een 2-0 overwinning. Met doelpunten van Marc Degryse & Michel De Wolf maakten de Belgen het verschil. In de 2de wedstrijd tegen Uruguay werd de klus zelfs al na 47 minuten geklaard. Lei Clijsters, Enzo Schifo & Jan Ceulemans zorgden voor de geruststellende voorsprong. De aansluitingstreffer van Uruguay zorgde voor een 3-1 eindstand. De toen al geplaatste Duivels verloren hun laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Spanje met 2-1. Patrick Vervoort maakte het Belgische doelpunt.
In de 1/8 finales kwamen de Duivels Engeland tegen. Ondanks de Belgen een uitstekende indruk achterlieten scoorde David Platt op het einde van de verlengingen het winnende doelpunt. West-Duitsland werd wereldkampioen door te winnen van Argentinië dankzij een strafschopdoelpunt in de 2de helft. Italië won de kleine finale van Engeland met 2-1.
WK 1986 in Mexico / 4de
België verloor zijn openingswedstrijd op het WK van gastland Mexico met 2-1. Op slag van rust scoorde Erwin Vandenbergh de aansluitingstreffer. Dankzij goals van Enzo Schifo & Nico Claesen konden de Duivels winnen van Irak met 2-1. Een 2-2 gelijkspel tegen het Zuid-Amerikaanse Paraguay was, als beste 3de, maar net genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. In de 1/8 finales wonnen de Rode Duivels van Sovjet-Unie na verlengen de wedstrijd met 4-3. Scifo & Ceulemans scoorde in de reguliere speeltijd. Stéphane Demol & Nico Claesen maakten het verschil in de verlengingen. In de Kwartfinales kegelde de Duivels Spanje uit het tornooi. Na 90 minuten was de stand 1-1 dankzij een goal van Jan Ceulemans. In de strafschoppen werd het 5-4 in de voordeel van de Rode Duivels.
Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch voetbal gingen de Rode Duivels naar de halve finale in een WK. De Argentijn Diego Maradona deed de Belgische droom uiteen spatten door 2 doelpunten te scoren in de 2de helft. In de kleine finale moesten de Belgen in de verlengingen de duimen leggen voor de Fransen. De wedstrijd eindigde op 4-2 in het voordeel van Frankrijk. Jan Ceulemans & Nico Claesen waren terug de Belgische doelpuntenmakers. Argentinië won de spannende finale tegen West-Duitsland met 3-2.
EK 1984 in Frankrijk / uitgeschakeld in de Groepsfase
In het Stade Félix Bollaert in Lens speelde de Rode Duivels hun eerste wedstrijd tegen het voormalig Joegoslavië waar het met 2-0 won. De eindscore lag al na de eerste helft vast door doelpunten van Erwin Vandenbergh & Georges Grün. Dankzij een hattrick van Michel Platini verloren de Rode Duivels hun 2de wedstrijd met 5-0 tegen gastland Frankrijk. De ontgoocheling was groot toen ze in hun laatste wedstrijd van de groepsfase na een 2-0 voorsprong verloren van de Denen. Frank Vercauteren & Jan Ceulemans scoorden in de eerste helft de doelpunten voor de Belgen maar de daaropvolgende helft werd met 3 goals de EK droom aan diggelen geslagen. Frankrijk versloeg in de finale Spanje met 2-1. Portugal & Denemarken behaalden de halve finale. Topschutter van het tornooi was met ruime voorsprong de Fransman Michel Platini met 9 doelpunten.
WK 1982 in Spanje / uitgeschakeld in de 2de ronde
Het WK voetbal kon voor de Rode Duivels niet beter beginnen. Ze versloegen in de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in Camp Nou het Argentinië van Diego Maradona met 1-0. Erwin Vandenbergh scoorde in Barcelona het enige doelpunt in deze wedstrijd. Daarna wonnen de Duivels nog van El Salvador & speelde het gelijk tegen Hongarije. Als groepswinnaar stoten ze door naar de volgende ronde waar dit keer de gekwalificeerde landen in groepen van 3 werden opgedeeld. Jammergenoeg verloren ze met 0-3 en 0-1 van respectievelijk Polen & Sovjet-Unie & zat het WK erop. Italië kroonde zich tot wereldkampioen door in de finale West-Duitsland te verslaan met 3-1. Polen eindigde knap 3de door Frankrijk nipt te verslaan met 3-2.
EK 1980 in Italië / 2de
Het Europees Kampioenschap voetbal werd voor de eerste maal met 8 landenteams gespeeld. België kon de groepsfase winnen door Spanje te verslaan met 2-1 dankzij doelpunten van Eric Gerets & Julien Cools. De 2 andere wedstrijden speelden de Duivels gelijk tegen Engeland & Italië. In de finale verloren de Rode Duivels van West-Duitsland met 2-1. René Vandereycken scoorde vanop de stip het Belgische doelpunt in die wedstrijd. Tsjecho-Slowakije behaalde de 3de plaats door Italië in de strafschoppen te verlaan met 9-8.

EK 1972 in België / 3de
Voor de eerste maal in 4 edities konden de Rode Duivels zich kwalificeren voor een Officieel Europees Kampioenschap. De UEFA wees, uit de 4 gekwalificeerde landen, België aan als organiserend land. In de halve finale verloren ze in het Bosuilstadion van West-Duitsland met 2-1. Odilon Polleunis scoorde op het einde van de 2de helft het enige Belgisch doelpunt. In de finale won West-Duitsland met imponerende 3-0 cijfers de finale van het toemalige Sovejet-Unie. De beste speler van het tornooi was ongetwijfeld Gerard Müller die in totaal 4 doelpunten maakte in slechts 2 wedstrijden.
WK 1970 in Mexico / uitgeschakeld in Groepsfase
Na 16 jaar slaagden de Rode Duivels er nog eens in om zich te kwalificeren voor een groot voetbaltornooi. In de eerste wedstrijd van de groepsfase versloegen ze het Latijns-Amerikaanse land El Salvador met 3-0 dankzij 2 doelpunten van Wilfried Van Moer. Daarna verloren ze met zware 4-1 cijfers van Sovjet-Unie. Tegen gastland Mexico moesten ze nipt de duimen leggen & verloren ze met het kleinste verschil. Zo eindigden de Rode Duivels 3de in hun groep wat niet genoeg was om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Brazilië won de finale met duidelijke 4-1 cijfers van Italië. West-Duitsland kon de kleine finale winnen met 1-0 van Uruguay. Doelschutter van het tornooi was de Westduitser Gerd Müller met 10 doelpunten uit 6 wedstrijden.
WK 1954 in Zwitserland / uitgeschakeld in Groepsfase
Wederom werd het wereldkampioenschap voor de Rode Duivels geen succes. In hun eerste match ontglipte België nipt de zege door een owngoal in blessuretijd van Dickinson. De wedstrijd eindigde met een fenomenaal gelijkspel van 4-4 tegen Engeland. Twee doelpunten werden gemaakt door Lépold Anoul, één door Rik Coppens. In hun 2de & laatste wedstrijd verloren ze met zware 4-1 cijfers van Italië. Anoul maakte het eerreddend doelpunt. West-Duitsland haalde de titel binnen door in de finale een 2-0 achterstand tegen Hongarije om te buigen in een 3-2 overwinning. Met dank aan 2 doelpunten van Helmut Rahn. Oostenrijk eindigde 3de door Uruguay in de kleine finale te verslaan met 3-1.
WK 1938 in Frankrijk / uitgeschakeld in de Eerste Ronde of 1/8 finales
Voor de 3de opeenvolgende keer kon België zich plaatsen voor het Wereldkampioenschap die in buurland Frankrijk plaatsvond. In de eerste ronde moesten ze tegen het gastland spelen & verloren de match met 3-1. Isemborghs scoorde het enigste Belgische doelpunt op het tornooi. Italië won in de finale met 4-2 tegen Hongarije. Brazilië eindigde op de 3de plaats door Zweden te verslaan met dezelfde cijfers.
WK 1934 in Italië / uitgeschakeld in de Eerste Ronde of 1/8 finales
Ook het 2de WK werd voor de Rode Duivels geen succes. Het verloor in de 1/8 finales tegen Duitsland met zware 5-2 cijfers. Bernard Voorhoof scoorde de 2 Belgisch doelpunten, ook meteen de eerste goals voor de Rode Duivels op een wereldkampioenschap. Gastland Italië won de finale van Tsjecho-Slowakije met 2-1. Duitsland eindigde 3de door buurland Oostenrijk te verslaan met 2-3.
WK 1930 in Uruguay / uitgeschakeld in Groepsfase
In het Zuiden van Zuid-Amerika werd in 1930 het eerste Officieel Wereldkampioenschap voetbal voor landenteams aangesloten bij de FIFA georganiseerd. Van de 13 deelnemende nationale teams waren slechts 3 uit Europa waaronder België. De Belgen overleefden de groepsfases niet & verloren hun 2 wedstrijden tegen Verenigde Staten & Paraguay. Ze konden jammer genoeg geen enkel doelpunt scoren. Uruguay won de finale met 4-2 tegen buurland Argentinië.