voetbalboeken

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Informatie en overzicht Nederlandstalige boeken over EK Voetbal
Home - Wielrennen - Voetbalboeken
Voetbalboeken

Voetbal is veruit de populairste sport in België. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er vrij veel boeken over voetbal gepubliceerd worden. Natuurlijk zijn er veel biografieën over voetbalsterren, toptrainers en voetbalclubs uitgebracht. Maar ook boeken over Europees kampioenschap en Wereldkampioenschap voetbal zijn ruimschoots verkrijgbaar. Daarnaast vind je boeken die gaan over actuele thema’s in het voetbal zoals corruptie en matchfixing, techniek en tactiek. Zelfs zijn er romans, verhalen, quizboeken en kinderboeken geschreven waarin voetbal een belangrijke rol speelt of het thema is.

Het officiële EK-boek

Wil jij alles weten over het grootste UEFA EK ooit?
Het EK voetbal 2020 staat dit jaar in 2021 op de voetbalagenda. Dit boek staat boordevol weetjes en informatie over de opzet van het toernooi en de verschillende records uit de EK-geschiedenis. Wat zijn de favoriete landen, hoe zien de voetbalstadions eruit en welke spelers zullen gaan uitblinken? Daarnaast vind je meer dan 100 actiefoto's van de teams die het tijdens Europees Kampioenschap tegen elkaar opnemen. Je vindt hier Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Harry Kany, Virgil van Dijk en vele anderen die deze zomer in de verschillende Europese steden zullen schitteren. Er zit ook een blanco speelschema in zodat je alles goed kan bij houden als het toernooi losbarst.

Helden van het EK 2021: Kevin De Bruyne

Op 11 juni 2021 is het eindelijk zover: een maand lang zal iedereen in de ban zijn van het Europees Kampioenschap Voetbal. Een maand lang zijn de beste Europese voetballers meer dan ooit de helden. Dit boek vertelt het levensverhaal van Kevin De Bruyne. Van zijn jonge jaren in Drongen, tot zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau bij KRC Genk. Zijn prestaties bij topclubs zoals Chelsea, Werder Bremen, Wolfsburg en Manchester City. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de wedstrijden die hij speelde bij de Rode Duivels waaronder de 3de plaats van de Rode Duivels op het WK voetbal in 2018.
Voor wie graag strips leest is er ook Er waren eens... De Rode Duivels - Kevin De Bruyne
In dezelfde reeks van Helden van het EK zijn er ook boeken van Rode Duivels Lukaku en Hazard en over de belangrijkste buitenlandse spelers Ronaldo, Mbappé, Ramos en van Dijk.

1001 vragen over het EK Voetbal

In welk jaar vond het allereerste Europees Kampioenschap voetbal plaats?
Wanneer speelde de Rode Duivels voor het eerst mee op een EK-eindronde? Wat is de naam van de mascotte van het EK 2016? Welke Belgische bondscoach werd opgevolgd door zijn voorganger? Hoe komt het Belgische nationaal elftal aan de bijnaam 'Rode Duivels'? Het ultieme EK-Quizboek bevat niet minder dan 1001 vragen, voor zowel beginnende als gevorderde quizzers, voor jong en oud, voor een gezellig quizavondje onder vrienden of om lekker thuis te lezen. Ex-Rode Duivel en voetbalanalist Wesley Sonck, zelf een fervente quizzer, dook in de boeiende geschiedenis van het EK en vond ontelbare leuke weetjes, opmerkelijke feiten en verrassende statistieken. Alle deelnemende landen op het Europees Kampioenschap komen aan bod, van Albanië tot Wales. Speciale aandacht gaat naar de Belgische voetbalelftal.
Test jouw voetbalkennis en leer op een leuke manier het EK nog beter kennen!
Voor wie niet genoeg krijgt van quizen is er ook nog Quizbox voetbalquiz

Goal

Het boek voor elke voetballiefhebber. Boordevol memorabele doelpunten op het EK en WK voetbal. Wat is mooier dan een doelpunt? Elke goal is memorabel, zowel voor de spelers als voor de supporters, al helemaal als het op een belangrijk tornooi zoals op een ek of een wk gebeurd. En toch hebben sommige goals net nog dat ietsje meer, ook en zelfs voor de groten van vroeger en vandaag als Pelé, Rik Coppens, Lionel Messi, Diego Maradona, Mohamed Salah en Kevin De Bruyne. Omdat er een prachtig verhaal achter zit. Een vergeten verhaal achter een iconische doelpunt, of een vergeten goal dat een leven, een land en zelfs het voetbal voorgoed veranderde. Het verhaal van de eerste Belgische goal op een wereldkampioenschap. Van een ontvoerde dopingzondaar, een vermoorde held van het vaderland tot de onverschrokken pioniersters van het WK vrouwenvoetbal en nog veel meer. Auteur Geert De Vriese neemt u mee op een fascinerende reis langs meer dan 100 memorabele goals.

Helden van het EK 2021: Romelu Lukaku

Als er een ding was dat Romelu Lukaku in al die jaren had geleerd was het geduld hebben. Hij wist als geen ander dat met hard werken en doorzettingsvermogen de trofeeën ooit zouden volgen. Romelu Lukaku is de jongen uit het Antwerpse dorpje Wintam die droomde van een voetbalcarrière en het schopte tot speler bij de Engelse club Manchester United en de Italiaanse club Inter Milaan, twee van 's werelds topploegen. Ook bij de Rode Duivels scoorde hij als almachtige aanvaller reeds 57 doelpunten. Dit is het geweldige verhaal van Lukaku die een voetbalheld werd in België.
In dezelfde reeks van Helden van het EK zijn er ook boeken van Rode Duivels De Bruyne en Hazard en over de belangrijkste buitenlandse spelers Ronaldo, Mbappé, Ramos en van Dijk.

Helden van het EK 2021: Eden Hazard

Eden schoof op zijn knieën en met de armen wijd gespreid richting voetbalfans. Het was weer eens een briljante doelpunt van de nieuwe Hazard: hardwerkend en snelheid en techniek combinerend, alles samen in een speler van wereldklasse. Niemand kon hem nog tegen houden. Hazard beschrijft hoe de vaardige vleugelspits van plaatselijk wonderkind tot competitiekampioen uitgroeide. Met de steun van zijn door voetbal geobsedeerde familie dribbelde Eden Hazard als geen ander bij Chelsea en Speelt hij nog altijd een belangrijke rol bij Real Madrid en de Rode Duivels.
In dezelfde reeks van Helden van het EK zijn er ook boeken van Rode Duivels Lukaku en De Bruyne en over de belangrijkste buitenlandse spelers Ronaldo, Mbappé, Ramos en van Dijk.

Oranjekoorts
60 jaar EK

Voetbal is magie en door de jaren heen is de snelheid van het spel, de regels, de kwaliteiten van de spelers, de veldbezetting en stadions geëvolueerd. Maar de passie voor de bal is altijd gebleven. Het EK voetbal werd in de zomer van 2020 60 jaar oud, maar zal uitzonderlijk een jaar later in 2021 plaatsvinden. Mondiaal rolde de bal namelijk reeds sinds 1930, maar in Europa liepen de ontwikkelingen drie decennia achter, dit vanwege de Tweede Wereldoorlog.
Kijk naar Matthijs de Ligt & je ziet Barry Hulshoff het ultieme EK voetbalboek aan de vooravond van EURO'2020, dat wordt gespeeld in twaalf verschillende landen. De vijftien voorafgaande EK's worden uitgebreid belicht en alle grote voetbalsterren van toen passeren de revue: van legendarische doelman Lev Jasjin, Europees kampioen in 1960, tot de meest recente winnaar in 2016, Cristiano Ronaldo. Maar natuurlijk ook uitgebreide aandacht voor Ronald Koeman, die dit EK als bondscoach in de voetsporen kan treden van Rinus Michels.
Vijftien uitgebreide portretten van de Nederlandse voetbalhelden vandaag de dag zoals Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Memphis Depay. Een schitterend voetbalboek waarin geschiedenis en heden naadloos in elkaar overlopen. Kijk naar Matthijs de Ligt & je ziet Barry Hulshoff is een 'musthave' voor alle Nederlandse liefhebbers van voetbal!

Meisjesdromen
van EK debuut tot WK finale

De dame die nooit schiet, de dame die vond dat ze beter moest leren schieten, ja die dame, die schoot woensdag. Zomaar. Een laag schot van Jackie Groenen, van even buiten het strafschopgebied, diagonaal, bracht Nederland woensdag in de finale van het Wereldkampioenschap voor vrouwen. Met deze zin beschreef Willem Vissers in de Volkskrant de entree van de vrouwenploeg in de finale van het WK tegen de Verenigde Staten. De finale, ongelooflijk. De term droom viel. Meisjes dromen zeker zoveel als jongens, ook over een sport zoals voetbal. Hoe vaak Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en al die anderen niet vertelden over hun dromen als kind, toen ze mijmerden over een leven als voetbalprof. Maar voetbalprofs waren mannen. De posters van voetballers op de kamers van meisjesdromers waren voetbalsterren zoals Robin van Persie, Wesley Sneijder of Arjen Robben. Vivianne Miedema huilde toen Nederland de finale van het WK verloor van Spanje in 2010. Daar zat ze dan met haar verdriet, met haar shirt van haar idool Robin van Persie.
Maar zie: opeens ging het snel. Ook vrouwen kregen de kans om genoeg geld te verdienen met voetbal zodat ze er konden van leven. Niet met een miljoenensalaris zoals bij de mannen, doch bovenmodaal. En op 7 juli 2019 stonden Vivianne Miedema en alle andere meisjesdromers zelf in de finale van het WK in Frankrijk, in Lyon, tegen de Verenigde Staten. Na afloop huilde Miedema, omdat ze de finale hadden verloren. 'Meisjesdromen, van EK-debuut tot WK-finale in één decennia', is een verslag over de opkomst van het vrouwenvoetbal vanaf de eerste kwalificatie voor een eindtoernooi tot de finale van Lyon , tien jaar later. Gedocumenteerd met columns, verslagen, reportages en interviews uit de Volkskrant van Willem Vissers, die in die tien jaar alle WK's en EK's bezocht. Met een voorwoord van pionier Vera Pauw.

Andere Voetbalboeken
© Renzo Vanhoorelbeke