Bezoek de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

Home Webshop Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Virtueel Uitslagen A-Z Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen
Johan Cruijff Arena
Adres

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff Boulevard 1
1100 DL Amsterdam
Start van de tour Ingang E

Informatie

Op 14 augustus 1996 werd De Johan Cruijff Arena, tot 2018 Amsterdam ArenA, in Amsterdam door de voormalige koningin Beatrix geopend. De ArenA is het voetbalstadion van Ajax Amsterdam & het Nederlands voetbalelftal. In de aanloop van het Europees Kampioenschap van 2020, dat werd uitgesteld naar 2021 door het Coronavirus, is de capaciteit opgetrokken met 880 zitplaatsen naar in totaal bijna 56000 plaatsen.
In 2000 vonden er tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 5 wedstrijden plaats waaronder één halve finale.
Daarnaast doet de Johan Cruijff Arena dienst voor talrijke grote muziekconcerten & zakelijke evenementen. In het verleden traden internationale sterren op zoals Michael Jackson, Celine Dion, Madona, Robbie Williams, David Bowie , AC/DC , One Direction , The Rolling Stones , Beyoncé en Rihanna op in het indrukwekkende Arena. Daarnaast gaf André Hazes in 1999, 2003 en vlak voor zijn dood in 2004 een muziekconcert. Ook het dancefestival Sensation werd tot in 2017 in de Amsterdam Arena georganiseerd.

20% korting op alles t/m 12 Jan bij Voetbal Geest    Voetbalshirtskoning    Voetbalshop   
Belangrijke wedstrijden Amsterdam ArenA

Op 20 mei 1998 de Champions League Finale: Real Madrid - Juventus Turijn 1-0
Op 11 juni 2000 de groepswedstrijd EK Voetbal: Nederland - Tsjechië 1-0
Op 18 juni 2000 de groepswedstrijd EK Voetbal: Slovenië - Spanje 1-2
Op 21 juni 2000 de groepswedstrijd EK Voetbal: Frankrijk - Nederland 2-3
Op 24 juni 2000 de kwartfinale EK Voetbal: Turkije - Portugal 0-2
Op 29 juni 2000 de halve finale EK Voetbal: Italië - Nederland 0-0 strafschoppen 3-1
Op 15 mei 2013 de UEFA Europa League Finale: Chelsea - Benfica Lissabon 2-1


Herbeleef Halve Finale Italië - Nederland op EK 2000
1h15' durende Stadiontour Johan Cruijff ArenA met gids

Bezoek de ArenA & ontdek het thuisstadion van voetbalclub Ajax Amsterdam. Je krijgt een blik achter de schermen waar normaal gezien enkel spelers & scheidsrechters mogen komen. Je kan er de officiële kleedkamer van Ajax, perskamer, mixed zone, de dugout, spelerstunnel & het heilige gras bewonderen onder begeleiding van de enthousiaste gids. Dit is een unieke kans om de spanning & geschiedenis van deze bijzondere plaats te beleven.
In de Ajax Gallery of Fame maak je kennis met de Ajax-helden van vroeger en nu. Zo krijg je meer informatie over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Met een gratis digitale foto vergeet je jouw bezoek aan de ArenA nooit meer.

Beschikbaarheid: Iedere dag van de week tussen 9h30 en 16h30. De Tours vertrekken ieder 30 minuten met maximaal 25 personen per tour. Bij elk hoogtepunt zal de gids je vragen beantwoorden. Tourgids in Nederlands & Engels

Ticketinformatie

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar: 16 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar: 11 euro
Kinderen jonger dan 5 jaar: Gratis
Stadiontour Reserveren
Met je ticket krijg je 10% korting bij de officiële Ajax Fanshop & 10% korting bij Febo Boulevard


20% korting op alles t/m 12 Jan bij Voetbal Geest    Voetbalshirtskoning    Voetbalshop   
2h durende VIP Tour van Johan Cruijff ArenA met gids

Bezoek de ArenA, ontdek het thuisstadion van voetbalclub Ajax Amsterdam & bekijk de exclusieve ruimtes. Als VIP kan je er genieten van een gratis frisdrank in een exclusieve skybox & beleef het meest fantastische uitzicht op het veld. Daarna kan je de officiële kleedkamer van Ajax Amsterdam verkennen & een blik werpen op de bezoekerskleedkamer.
Tevens ga je ook naar de boardroom, de plaats waar belangrijke beslissingen worden genomen & een ruimte die enkel toegankelijk is voor het management van de club tijdens wedstrijden. In de ticketprijs is ook een unieke sjaal van de Johan Cruijff Arena inbegrepen. Vanaf de 2de ring krijg je een onwaarschijnlijk uitzicht op het voetbalveld & tribunes.
Tevens zal je via de spelerstunnel het voetbalveld betreden en zo de dug-outs & hoofdtribune kunnen bewonderen. Met een virtual reality-beleving stap je in de schoenen van een profvoetballer. Ervaar hoe een vol voetbalstadion je jou toejuicht. De mixed zone & perskamer die je ongetwijfeld kent van televisie.
In de Ajax Gallery of Fame maak je kennis met de Ajax-helden van vroeger en nu. Zo krijg je meer informatie over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Met een gratis digitale foto vergeet je jouw bezoek aan de ArenA nooit meer.

Beschikbaarheid: Iedere dag van de week om 12h, 14h en 16h. De rondleidingen vertrekken met maximaal 12 personen per tour. Bij elk hoogtepunt zal de gids je vragen beantwoorden. Tourgids in Nederlands & Engels

Ticketinformatie

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar: 45 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar: 25 euro
Kinderen jonger dan 5 jaar: Gratis
Stadiontour Reserveren
Met je ticket krijg je een Unieke Johan Cruijff ArenA sjaal, een gratis koud drankje, 10% korting bij de officiële Ajax Fanshop & 10% korting bij Febo Boulevard

Uw Loopwedstrijd hier?

© Renzo Vanhoorelbeke