De Australian Open op volle toeren

Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen Nieuwsbrief
Home - Webshop - Sporttips - De Australian Open op volle toeren
De Australian Open op volle toeren

Verhinderd door blaren op haar rechterhand, werd 2021 US Open winnares Emma Raducanu in de tweede ronde van de Australian Open gedomineerd door Danka Kovinic (6-4, 4-6, 6-3).

In het laatste nieuws heeft Emma Raducanu heeft altijd verrast in elke Grand Slam die zij in het verleden gespeeld heeft. Een onverwachte achtste plaats op Wimbledon vorig jaar bij haar eerste grote optreden, en een titel - onvoorwaardelijk - op de US Open toen ze pas 18 jaar oud was. Voor haar eerste Australian Open zal de Brit niet opvallen. Verhinderd door blaren, werd zij in de tweede ronde uitgeschakeld door Danka Kovinic (6-4, 4-6, 6-3).

De nummer 18 van de wereld probeerde alles om de pijn te bedwingen die in de palm van haar hand sneed die haar racket vasthield. De tweede set was nogal gek, met Raducanu die een serie forehand slices sloeg zonder zich met de bal bezig te kunnen houden. Kovinic had moeite om met deze rally's om te gaan en moest vaak naar voren op de baan, waarbij hij te veel volleys miste om van deze duidelijke zwakte bij de tegenstander te profiteren.


Tot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Kovinic voor het eerst op 27-jarige leeftijd in de derde ronde

Raducanu kwam terug tot binnen een set van elkaar, liet haar hand weer behandelen en kon haar forehand weer slaan, maar zonder veel kracht. Kovinic, ervan overtuigd dat zij een kans had, paste zich aan deze nieuwe verandering in het spel van haar tegenstandster aan en liet in de laatste set niets meer los. Het was de Britse die uiteindelijk brak, haar opslag opgaf en de deur opende. De 27-jarige Montenegrijnse, die in 2014 op Wimbledon haar eerste Grand Slam speelde, heeft voor het eerst in haar carrière de derde ronde van een major bereikt. Zij zal het moeten opnemen tegen de Roemeense Simona Halep of de Braziliaanse Beatriz Haddad voor een plaats bij de laatste 16. Volgens de website van sportweddenschappen bij Betway maakt ze een goede kans om dit tot een goed einde te brengen.

Een blik op een schaduw bij opslag van een tennisspeelster


De kwartfinaliste van de Australian Open van 1997 kijkt terug op de drie grootste rivalen uit haar carrière. Sabine Appelmans was een topspeelster op de WTA Tour in de jaren '90, ze won zeven titels, voordat ze de kwartfinales bereikte van de Australian Open van 1997, die Ashleigh Barty volgens de laatste sportweddenschappen de voorkeur geeft om in 2022 te winnen. Zij heeft België op drie Olympische Spelen vertegenwoordigd en werd in 2007 tot captain van het Belgische nationale Fed Cup team benoemd. In deze video vertelt zij over haar drie grootste rivalen, waaronder de grootste tennisspeelster aller tijden, en wat hen zo formidabel voor haar maakte.

Andy Murray heeft de tweede ronde bereikt van de Australian Open. De Brit was donderdag veel te inconsequent (49 fouten, 21 voor Daniel) om te kunnen hopen dat hij Taro Daniel ervan kan weerhouden voor het eerst de derde ronde van een Grand Slam toernooi te bereiken. De Japanse qualifier gaf toe gespannen te zijn in het begin van de wedstrijd - "Het was tenslotte Andy Murray..." - maar concentreerde zich uiteindelijk op de hoofdzaak, tennis. -Maar uiteindelijk concentreerde hij zich op wat belangrijk was, het tennis. Daniel speelde een zeer sterke partij, waarin hij Murray nooit de minste opening gaf, en zal het nu opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Jannik Sinner en Steve Johnson.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke