Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Andere manier spelen bal
Dit zijn andere manieren om met een bal te spelen

Het buitenspeel seizoen is afgelopen. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer hoeft te bewegen, evenals de kinderen dat ook nog moeten doen. “Ga maar even buiten spelen” zeggen de ouders tegen de kids. Maar dan komen ze na een uurtje weer terug. Ze vervelen zich. Hoe kan dat nou? Na het lezen van dit artikel weet jij wel raadt! Hieronder staan de leukste voetbal spelletjes voor jong en oud.

Voetbal spelen met een skippybal

Natuurlijk is een skippybal van zichzelf al grappig genoeg. Rond skippen, estafettes met een skippybal spelen, of de skippybal gebruiken als yoga bal. Maar heb je er ooit eens over nagedacht dat het ook als vervanging voor een voetbal kan dienen? Dit geeft een leuke twist aan het alledaagse voetbalpotje op straat. Meestal is een voetbalgoal zijn gelukkig groot genoeg voor een skippybal, dus is scoren niet onmogelijk. Maar de skippybal draagt zeker bij aan de moeilijkheidsgraad. Probeer maar eens te mikken met zo’n grote wiebelende stuiterbal. Het zorgt ervoor dat alle spelers, ondanks de hoeveelheid voetbalervaring of leeftijd, goed kunnen meespelen. Misschien doet mama een potje mee? Of opa?  

Een voetbal in een voetbalnetUitstekend dempende loopschoenen: Vergelijk Prijzen    Tot 45% korting op Loopschoenen     Loopschoenen Kopen

Gebruik van waterflesjes tijdens voetbal of hockey

Door een paar oude pet flessen voor een kwart te vullen met water, voeg je een leuk element toe aan het spel. Je kunt ze voor een rebounder voetbal of hockeydoel neerzetten en er een puntensysteem aan geven. In een formatie zoals bowling pins, of gewoon op een rijtje. Speel je met een grotere groep? Gebruik de flessen dan voor paaltjesvoetbal. Iedereen heeft 1 fles die hij of zij moet verdedigen. De flessen staan verspreid over het veld. Het doel is om jouw fles zo lang mogelijk staande te houden en de flessen van anderen om te schieten. Wiens flesje het langst overeind blijft wint. Normaal voetbal spelen kan natuurlijk ook. Een voetbaldoel kopen gaat eenvoudig online.  

Welk nut heeft stoepkrijt tijdens het spelen?

Stoepkrijt biedt heel veel mogelijkheden. Naast het kleuren van mooie tekeningen op straat, kun je er ook tijdelijke markeringen mee maken. Denk aan penalty lijnen op de vloer, doelwitten op de muur, of parcourtjes voor de bal. Teken bijvoorbeeld rond het doelnet een strafschopgebied. Door gebruik te maken van kleur kun je een regenboog aan halve cirkels maken op verschillende afstanden. Elke afstand heeft een ander puntenaantal. Neem een aanloop en schiet. Ook kun je symbolen tekenen op de grond als parkour. Spreek af welke opdracht bij elk symbool hoort. Raak je bijvoorbeeld een rondje (dat je dus met stoepkrijt hebt getekend) kan betekenen dat je moet slalommen, vierkantje kan betekenen hooghouden, etc. Heb je een muur tot beschikking? Nog beter. Gebruik de muur als canvas. Maak cirkels van verschillende groottes en hoogtes. Schrijf in de cirkels hoeveel punten behaald kunnen worden. Hoe meer creativiteit, des te langer speelplezier.

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke