Een goed BH biedt ondersteuning aan je borsten en schouders tijdens het sporten

Home Loopschoenen Kopen Sportmerken SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Goede BH biedt ondersteuning tijdens sporten
Een goed BH biedt ondersteuning aan je borsten en schouders tijdens het sporten

Een vrouwenlichaam veranderd in het leven een paar keer. Dat kan komen door een zwangerschap of andere veranderingen. Misschien ben je wel afgevallen. Als je ouder wordt veranderd je lichaam maar ook als je in de overgang komt. Het zijn allemaal veranderingen waardoor het dragen van een bh wel belangrijk is. Je zorgt ervoor dat je in de periodes geen last gaat krijgen van je borsten of lichaam.

Waarom is het dragen van een bh belangrijk?

Een bh dragen is belangrijk om verschillende redenen. De belangrijkste reden is de gezondheid. Iedere vrouw weet dat een bh ook lastig kan zijn. Dan doen de beugels pijn of je hebt de maat niet goed van een bh. Een reden waarom je een bh moet dragen is dat je borsten goed ondersteund worden en deze niet inzakken.  

Dat gebeurt meestal als je vollere borsten hebt en geen ondersteuning hebt. Het gewicht in combinatie met zwaartekracht zorgen ervoor dat ze inzakken. Een borst bestaat uit klieren en vet. Als je klieraandeel hoger is betekent dat je zwaardere borsten krijgt. Als vrouw beweeg je veel en tijdens de bewegingen stuiteren de borsten. Je kunt hier gezondheidsproblemen door krijgen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugpijn wanneer je grotere borsten hebt. Niet alleen kun je last krijgen van rugpijn maar ook nek en schouderpijn kunnen voorkomen. Dat kan gebeuren wanneer je meestal de verkeerde bh draagt. De juiste bh dragen is belangrijk voor de borsten. De borsten krijgen minder schokken tijdens bewegingen.

vrouw die turnoefening uitvoertTot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Een Balconette bh voor een sexy look

Een Balconette bh geeft je lichaam precies genoeg ondersteuning maar laat je vrouwelijkheid meer naar voren komen. De Balconette bh is verkrijgbaar in verschillende modellen. Je kunt kiezen voor een strapless model of een Push up bh. Het voordeel van de Balconette bh is dat die laag uitgesneden cups heeft en brede schouderbanden. In een Balconette bh wordt je decolleté zeker gezien.

De Balconette bh geeft een liftend effect maar ondersteund de borsten op een juiste manier. De Balconette kun je bij ieder outfit dragen. Heb je minder volle borsten dan kun je kiezen voor de Balconette Push up bh. Wil je jouw decolleté meer naar voren laten komen dan is die vooral geschikt wanneer je een laag uitgesneden top draagt. Je borsten zullen in de Push up modellen worden gelift en lijken daardoor meteen groter.

Hoe weet je de juiste bh maat?

De bh maat kun je zelf meten en berekenen. Dat ga je doen met een meetlint. Als je gaat meten gebruik een spiegel want het is niet heel moeilijk maar het draait erom dat het wel goed gebeurt. Meet je de bh maat voor de eerste keer dan kun je de onderwijdte en bovenwijdte een paar keer beter meten zodat je de handigheid erin krijgt en ook om te zien of de maten overeenkomen.

Je meet eerst de bandmaat van je bh. Dat doe je door de onderwijdte te meten. Je doet het meetlint rondom je bovenlijf vlak onder je borsten. Zorg dat het meetlint redelijk strak is maar niet te strak. Noteer dan de centimeters. Je gaat nu de bovenwijdte meten. Dat gaat vrij gemakkelijk. Je doet het meetlint weer rondom je bovenlijf. Je trekt het losjes over het volle gedeelte van je borsten. Zorg dat het meetlint horizontaal blijft. 

Als je gaat meten zorg dan dat je meet op de blote huid. Je kunt ook een bh of topje dragen zonder een padding. Als je dat gedaan hebt kun je de aantal centimeters noteren. Voor een juiste cupmaat kun je dat het beste herhalen.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke