Hoe kies je de juiste sportkleding?

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - juiste sportkleding kiezen
Hoe kies je de juiste sportkleding?

Comfortabele sportkleding is erg belangrijk, bij elk type sport dat je wil beoefenen. Om de juiste sportkleding te kopen dien je de juist maat uit te kiezen en tegelijk rekening met je budget te houden. Lees hier meer over hoe je dit precies doet.

Soort sport

Wat voor een sportkleding je nodig hebt is afhankelijk van de sport die jij graag doet. Kies je voor fitness Izegem of sport je ergens anders bij een lokale fitnessclub? Dan zul je een aantal basis items nodig hebben zoals een shirt, broek, sportschoenen en eventueel een vest dat je kan aantrekken als je het koud hebt. Als vrouw is het ook belangrijk om een goede sport-bh te dragen, voor extra ondersteuning. Sport je buiten? Dan zul je meer rekening moeten houden met de temperaturen, in de winter kan het namelijk erg koud zijn om buiten te fitnessen. Ga bijvoorbeeld voor een thermobroek of jack en je zult je warme temperatuur behouden.

Een blik op een van de vele sportlessen in een fitnessclub

Tot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Bj√∂rn Borg Sportkleding

Maat

Uiteraard dien je rekening te houden met de juiste maat, logisch. Maar er zijn een hoop mensen die per ongeluk de verkeerde maat uitzoeken omdat zij denken dat dit past. Zo is het bijvoorbeeld voor sportschoenen erg belangrijk om de juiste maat te hebben omdat je echt problemen kunt ervaren op lange termijn. Te krappe schoenen kunnen je tenen zeer laten doen, waardoor je blessures kunt oplopen. Als je het lastig vindt om een goede maat uit te zoeken kun je altijd nog naar een (sport)schoenenwinkel. De medewerkers kunnen je dan adviseren, je hebt namelijk voor hardlopen ook andere schoenen nodig dan bijvoorbeeld voor fitness.

Budget

Sportkleding kan erg oplopen in prijzen, maar wat is nu een goede prijs kwaliteit verhouding? Misschien wil je graag een sportlegging van een duur merk omdat je hebt gehoord dat hij erg comfortabel is, er zit dan misschien wel een prijskaartje aan maar voor sommigen is dit weer een motivatie om vaker te gaan sporten. Ook voor een kleiner budget kun je prima sportkleding kopen, het is een kwestie van de winkel waar je voor kiest. Er zijn namelijk ook gewoon goedkope sportwinkels die merkloze kleding bieden voor een prima prijs. Zelfs schoenen hoeven niet altijd duur te zijn.

Comfortabel

Bij sportkleding staat comfort voorop. Je wil je prettig in je kleding voelen, daarom moet het goed passen en een fijne stof hebben omdat je het constant tegen je lichaam aanvoelt. Is je broek net iets te groot? Dan zul je je irriteren zodra je bezig bent met je work-out. Zijn je schoenen te krap? Daar zul je niet comfortabel mee gaan rennen. Het is dus ook belangrijk om je sportkleding te vervangen zodra het aan vervanging toe is. Zo voorkom je problemen zoals dit.

Conclusie

De juiste sportkleding zorgt ervoor dat je comfortabel kunt sporten zonder te hoeven nadenken over vervelend zittende kleding. Kies daarom de goede maat die past bij jouw budget. Hou ook rekening met het type sport dat je doet.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke