Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen Nieuwsbrief
Home - Webshop - Sporttips - Kun je afvallen met yoga?
Kun je afvallen met yoga?

Een veel gestelde vraag is; kun je afvallen met yoga? Een vraag die een genuanceerd antwoord nodig heeft. Want ook al zal je met yoga wellicht minder calorieën verbranden dan met andere sporten kan het beoefenen van yoga desondanks invloed hebben op je gewicht. Wij leggen je uit hoe. 

Is yoga een sport?

Veel mensen beginnen met yoga voor meer flexibiliteit, een betere balans en vanwege andere fysieke voordelen. Daarom zien mensen yoga vaak aan als een sport. Niet geheel onterecht aangezien je veel beweegt en je spieren en lijf soms flink uitdaagt. Daarom zou je met yoga ook kunnen afvallen. Vooral bij de actievere en dynamische vormen van yoga is dit niet geheel ondenkbaar een paar kilo's kwijt te raken. Toch is yoga meer dan een sport.  

Vrouw op yoga mat die oefeningen uitvoertTot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Doelen met yoga 

Afvallen moet niet het primaire doel zijn bij het beoefenen van yoga. Bij yoga gaat het voornamelijk om het verbinden van je lichaam en geest. Je leert je lijf te beheersen en beter te ontspannen. Dit kan wel een positieve invloed hebben op je gewicht. Yoga verbetert namelijk de fysieke gezondheid en bevorderd een gezonde leefstijl. 

Stress en gewichtstoename 

Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat er verband is tussen stress en gewichtstoename. Door veel stress te ervaren maakt je lichaam cortisol aan; Een hormoon die veel invloed heeft op je eetlust en zo ook je gewicht. Mensen die langdurig stress ervaren hebben daarom een grotere kans op overgewicht.   Bij yoga leer je je beter te ontspannen en stress te beheersen. Hierdoor zou yoga ook een in deze vorm een positief effect kunnen hebben op je gewicht en je helpen om af te vallen. Ook al zijn er sporten waarbij je wellicht meer calorieën verbrand kunnen deze factoren ook zeker een rol spelen.   

Vrouw op yogamat die oefeningen uitvoert met behulp van pc


Advies bij het afvallen met yoga

We hebben uitgelegd hoe yoga kan helpen om gewicht te verliezen. Onthoud wel dat dit niet het hoofddoel is. Ga eerst met yoga aan de slag en geniet van de ontspanning en de oefeningen. Dan komt na verloop van tijd het gewichtsverlies vanzelf. 

Starten met yoga

Om te kunnen afvallen met yoga zul je het regelmatig moeten doen. Daarom is goed materiaal van groot belang. Een goede yoga mat geeft je een goede basis. Welke mat je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren waaronder je persoonlijke voorkeuren. Bekijk de yogamatten van Yogamat-online en bestel jouw mat via de webshop.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke