Ontdek de voordelen van het rijden op een E-step

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Magnesium voor elke sporter
Magnesium voor elke sporter

Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft om organen en spieren goed te laten werken. Het helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en speelt een rol bij de gezondheid van de botten. Magnesium is te vinden in veel voedingsmiddelen, waaronder donkere bladgroenten, peulvruchten, noten, volle granen en zaden. Niet iedereen krijgt echter voldoende magnesium alleen uit de voeding. Als je een atleet bent die regelmatig traint of als je traint op hoge intensiteitsniveaus, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je magnesium aanvult als onderdeel van je trainingsregime. Als je niet genoeg magnesium binnenkrijgt via je voeding, kan een magnesium supplement helpen.

Een blik op 2 verschillende pillen


Magnesium kan helpen tegen spierkrampen

Magnesium is een natuurlijke spierverslapper. Het helpt de spieren te ontspannen, wat krampen en spasmen kan voorkomen. Magnesium ondersteunt ook het vermogen van het lichaam om calcium op de juiste manier te gebruiken. Wanneer calcium niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan het symptomen van spierspasmen veroorzaken, waaronder krampen en spiertrekkingen. Magnesium ontspant spieren door te voorkomen dat calcium te snel de cellen van uw spieren binnendringt. Dit zou een elektrische impuls veroorzaken waardoor ze als reactie samentrekken of strakker worden. Magnesium supplementen kunnen nuttig zijn voor mensen die moeite hebben hun lichaam te ontspannen na het sporten.


Uitstekend dempende loopschoenen: Vergelijk Prijzen    Tot 45% korting op Loopschoenen     Loopschoenen Kopen

Ontstekingsremmend

Magnesium is een belangrijk mineraal dat helpt bij de opname van calcium en andere belangrijke voedingsstoffen. Het speelt ook een rol bij spiercontractie, zenuwfunctie, botgezondheid en bloedglucoseregulatie. Van magnesiumsupplementen is aangetoond dat ze ontstekingen na inspanning verminderen. Dit kan sporters helpen om sneller te herstellen van trainingssessies. Het vermindert ook het risico op letsel aan zachte weefsels zoals spieren en pezen door hun gevoeligheid voor pijn te verminderen. Het is ook aangetoond dat het gunstig is voor de gezondheid van het hart door hoge bloeddruk te verlagen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden bij type 2-diabetespatiƫnten.

Het verbetert de slaap

Magnesium kan de slaapkwaliteit verbeteren door gezonde melatonine spiegels te ondersteunen die je circadiane ritme reguleren. Van magnesium is aangetoond dat het de slaap verbetert bij personen met slapeloosheid die verband houdt met een slechte controle van de bloedsuikerspiegel of depressie. Magnesium helpt je langer in slaap te blijven door spierontspanning te bevorderen en stress te verminderen die slapeloosheid kan veroorzaken.

Vermindert stress

Als je een atleet bent en je ooit gestrest of angstig hebt gevoeld, kan magnesium misschien helpen. Magnesium is een natuurlijk ontspannend middel en kan helpen bij het slapen, beide zijn essentieel voor het beheersen van stressniveaus. Magnesium kan ook helpen bij ontwenningsverschijnselen zoals angst betreft. In onderzoeken is aangetoond dat het de symptomen van depressie tot 40 procent kan verminderen bij regelmatig gebruik gedurende 12 weken.

Verbetert de gezondheid van de botten

Magnesium is een belangrijke speler in de gezondheid van de botten. Het is verantwoordelijk voor de juiste opname van calcium en kalium, twee voedingsstoffen die essentieel zijn voor het behoud van gezonde botten. Magnesiumtekort kan osteoporose veroorzaken, een aandoening die ervoor zorgt dat botten dun en broos worden of gemakkelijk breken.

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke