Ontdek de voordelen van het rijden op een E-step

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Voordelen E-step
Rijden op een E-step: informatie & voordelen

Veel steden in België en Nederland worstelen met mobiliteitsproblemen en richten zich nu op het creëren van duurzame, milieuvriendelijke omgevingen met veel groene ruimten en openbaar vervoer. In veel steden zijn er veel files waardoor de autobestuurders, na bijvoorbeeld een lange werkdag, gestresseerd thuiskomen door het drukke verkeer. Meer mensen dan ooit tevoren laten daarom hun wagen thuis en stappen over op een elektrische step, E-bike of fiets als alternatief voor stedelijke mobiliteit. Deze tweewielers zijn een oplossing om de files in steden te ontwijken. Zo slaag je er ook in om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een blik e-step geparkeerd langs het water


Wat is een E-step?

Een E-step is een elektrisch voertuig ontworpen om u in de stad te verplaatsen op een meer efficiënte en milieuvriendelijke manier. Dit gemotoriseerd tweewielig vervoermiddel zonder fysieke zitplaats wordt ook wel elektrische scooter genoemd.

Nu veel steden over de hele wereld elektrische scooters delen, is het veel makkelijker geworden om gebruik te maken van deze steps zonder er een te hoeven kopen. Het is ook mogelijk om er een te huren voor een paar uur of dagen, afhankelijk van uw behoeften. Elektrische scooters bestaan al enige tijd en zijn steeds populairder geworden door hun gebruiksgemak.

Desalniettemin zijn er mensen die klagen over het gebruik van deelsteps. De steps staan geparkeerd op de verkeerde plek of zelfs bij mensen voor de deur. Om dit te voorkomen heeft de politie in België duidelijke regels opgesteld


Uitstekend dempende loopschoenen: Vergelijk Prijzen    Tot 45% korting op Loopschoenen     Loopschoenen Kopen

Waarom een E-step?

Zoals hierboven vermeld, zijn elektrische scooters een ideale manier om je in de stad vlug van punt A naar punt B te verplaatsen. Het is ook een ideale vervoermiddel om te combineren met het openbaar vervoer. Je kan namelijk de meeste E-steps inklappen zodat je niet hoeft te vrezen dat deze wordt gestolen. Je kan de E-step bij een café of restaurant achterlaten in de vestaire wat toch een heel stuk veiliger is dan bijvoorbeeld je fiets achter te laten op een openbare fietsstalling. Als u wilt reizen tussen twee plaatsen die een paar kilometer van elkaar verwijderd zijn, of binnen een stad die u vaak bezoekt, is een E-step een geweldige optie omdat hij bijna overal gebruikt kan worden.

7 voordelen van het rijden met een E-step

- Je kan de wagen vaker thuis laten
- Het bezorgt je minder stress doordat je de files makkelijk kan ontwijken
- Meestal de vlugste manier om je in een stad van punt A naar punt B te verplaatsen
- Betere ecologische voetafdruk
- Geen parkeerproblemen doordat de E-step opklapbaar is
- Milieuvriendelijk alternatief voor het openbaar vervoer
- E-step is makkelijk te besturen

Tips bij het kopen van een E-step

- Wat is de maximale snelheid?
- Wat is de actieradius van de elektrische step?
- Hoeveel weegt de E-step?
- Wil je een E-step met of zonder zadel?
- Bezit de elektrische step luchtbanden of minder aangename massieve banden?
- Wat is de grootte van de banden?
- Hoelang duurt het vooraleer de batterij is opgeladen?
- Wat is de maximale belasting?
- Hoe groot is het oppervlak waarop je voeten steunen?

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke