Sport kijken met een VPN

Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen Nieuwsbrief
Home - Webshop - Sporttips - Sport kijken met een VPN
Sport kijken met een VPN

Of het nu gaat om voetbal, tennis, wielrennen, of een andere sport; fans kijken graag naar hun favoriete sporters in actie. Geen van deze sportliefhebbers wil een wedstrijd van zijn favoriete team missen. Sommige fans kunnen zelfs urenlang online zoeken naar de juiste link om van de wedstrijd of race te genieten. Vaak krijgen ze echter geen toegang tot deze livestreams en zien ze in plaats daarvan de bekende foutmelding: “Deze inhoud is niet beschikbaar op uw locatie”.

Als je niet langer een wedstrijd of race wilt missen omdat het niet te streamen is vanaf je huidige locatie, dan is het tijd om een VPN te gaan gebruiken. Hoewel een VPN oorspronkelijk is ontworpen om je internetverkeer te beveiligen, heeft het een handig en populair neveneffect. Een VPN leidt namelijk je IP-adres om naar een externe locatie. Hierdoor kun je een nieuwe virtuele locatie kiezen en overal ter wereld toegang tot de inhoud op die locatie krijgen.

Hier is een simpele handleiding om je te helpen in 2022 een VPN op te zetten om sportwedstrijden te streamen.

Een VPN dienst kiezen

Hoewel het misschien onverwacht is, werkt het gebruik van VPN diensten voor het streamen van sport voor de meeste mensen uitstekend. Zo kunnen de premium live sportkanalen die je via je kabelpakket hebt weer toegankelijk gemaakt worden, en hoef je niet naar illegale links te zoeken die je computer in gevaar brengen. Hier heb je wel een goede VPN voor nodig.

foto beginscherm van een televisie


Bij het vergelijken van VPN diensten voor streaming is het belangrijk om te letten op de snelheid en betrouwbaarheid. Je wilt natuurlijk niet dat de stream blijft bufferen of de verbinding verbreekt tijdens de cruciale momenten van een race of wedstrijd.  


Tot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Een VPN installeren

Omdat VPN's erg populair zijn en er flinke concurrentie is, hebben de diensten het gemakkelijk en betaalbaar gemaakt om je aan te melden. Het hele proces kan voor ongeveer €3,00 per maand en in 15 minuten afgerond worden. Een goede VPN heeft alleen je e-mailadres nodig en laat je kiezen uit een groot aantal betaalmiddelen.  

Na de betaling krijg je een link naar de software, maar het is ook mogelijk om de app te vinden in Google Play Store of de AppStore. Installeer de app op je apparaat, vul de login gegevens in en maak verbinding met een VPN server op de locatie waar de sportuitzending te zien is. Nu zal de website of app van de livestream een IP-adres zien van die locatie en je wél toegang geven tot de uitzending.

Mag ik wel een VPN gebruiken om geblokkeerde streams te kijken?

Een VPN gebruiken is in bijna alle landen ter wereld volkomen legaal. Uitzonderingen zijn landen zoals China en Noord-Korea. En ook livestreams kijken van kanalen uit je kabelpakket of Netflix is legaal met een VPN. Dit wil echter niet zeggen dat alle streamingdiensten hier blij van worden. Het is duidelijk dat sommige zenders er harder aan werken om VPN-gebruik tegen te gaan dan anderen. Tegen een goede VPN is echter weinig te doen.  

Of je het moreel vindt om een VPN te gebruiken om sportstreams te kijken, hangt af van de persoon. Het is in ieder geval beter om bijvoorbeeld een keer vanuit een vakantiebestemming toegang te krijgen tot een bestaand tv-abonnement dan een illegale stream te zoeken op het web. Dit is niet alleen beter voor de omroepen, maar ook voor je eigen veiligheid.

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke