AS Roma

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Alle informatie over stadionbezoek en voetbaltickets AS Roma
AS Roma

Wedstrijden 2021 - 2022

Hoogtepunten in de geschiedenis van AS Roma

Stadion Bezoeken

Voetbalwedstrijden Bezoeken

Route

Wedstrijden 2021 - 2022

Speeldag 1 op zondag 22 augustus AS Roma - Fiorentina 3-1
Speeldag 3 op zondag 12 september AS Roma - Sassuolo 2-1
Speeldag 5 op donderdag 23 september AS Roma - Udinese 1-0
Speeldag 7 op zondag 3 oktober AS Roma - Empoli 2-0
Speeldag 9 op zondag 24 oktober AS Roma - Napoli


Fanshop Rode Duivels    Fanshop België    Voetbalshop Outlettot 75% korting!   
Hoogtepunten in de geschiedenis van AS Roma

Sinds 1953 speelt AS Roma onafgebroken in de hoogste Italiaanse afdeling, de Serie A. De Italiaanse topclub veroverde 3 maal de titel waarvan de laatste dateert van 2001. In de Italiaanse beker of Coppa Italia konden ze tot nog toe 9 maal winnen. In 2007 en 2008 wonnen ze telkens de finale van Inter Milaan.
Op het Europese toneel kon, de club van huidige toptrainer José Mourinho, nog geen prijzen in de wacht slepen. In 2021 behaalden ze de halve finales in de Europa League. Drie jaar eerder werden ze in de halve finale van de Champions League nipt uitgeschakeld door Liverpool. Ex-Rode Duivel Radja Nainggolan speelde van 2014 tot 2018 voor deze Italiaanse voetbalclub waar hij 26 doelpunten scoorde in 138 wedstrijden als middenvelder.

Stadium Bezoeken

Het Stadio Olimpico is het fantastische stadion van de Italiaanse topclub AS Roma. Het staat in de hoofdstad van het land, Rome. Het station opende in 1937 haar deuren en werd ontworpen door architect Luigi Walter Moretti. Er is plaats voor 72 700 toeschouwers. Het stadion wordt ook gebruikt voor de atletieksport.
Net als veel andere stadions in Italië biedt ook het Stadio Olimpico helaas geen stadiontour aan. Een gemiste kans want hoe geweldig zou het zijn als je op plekken kan komen waar de spelers van José Mourinho zich bevinden. Denk aan Edin Dzeko, Lorenzo Pellegrini, Pedro, Chris Smalling en Javier Pastore. Je kunt wel rondom het stadion wandelen, daar bevindt zich een indrukwekkend Olympisch park. Ook is er geen museum.

Een blik op het Stadio Olimpico
Een blik op het Stadio Olimpico
Voetbalwedstrijden Bezoeken

Een stadion tour is weliswaar niet mogelijk. Een bezoek brengen aan een fantastische voetbalwedstrijd in het Stadio Olimpico wel! Tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via de officiële websites van de Romeinen. Voetbalreizen naar de Italiaanse hoofdstad worden momenteel niet georganiseerd.

Route

Het station is gelegen in het noorden van Rome. Je kunt het beste reizen met het openbaar vervoer en dan vooral met de metro. Kom niet met de auto of een taxi want het is erg druk rondom het stadion, zeker op wedstrijddagen. Zo voorkom je dat je te laat bent.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke