Athletic Club Bilbao

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Alle informatie over stadionbezoek en voetbaltickets van Athletic Club Bilbao
Athletic Club Bilbao

Wedstrijden 2021 - 2022

Hoogtepunten in de geschiedenis van Athletic Club Bilbao

Stadion Bezoeken

Voetbalwedstrijden Bezoeken

RouteOfficiële voetbalkleding Rode Duivels    Voetbaldirect tot 75% korting!   
Hoogtepunten in de geschiedenis van Athletic Club Bilbao

Athletic Club kon tussen de eerste en tweede wereldoorlog maar liefst 5 maal landskampioen worden. In totaliteit waren ze 8 keren de beste in de Primera División. Hun laatste titel dateert van het seizoen 1983/1984. De Spaanse club kon maar liefst 24 maal de Copa del Rey of Spaanse voetbalbeker op zijn naam schrijven. Daarmee doet enkel FC Barcelona beter in de ranking van meeste titels.
In de 21ste eeuw mochten ze 1 maal deelnamen aan de Champions League en 7 maal aan de Europa League. Bilbao behaalde onder meer de kwartfinale in het seizoen 2015/16.

Stadion Bezoeken

Het San Mamés is de naam van het stadion waar Athletic Bilbao zijn wedstrijden speelt. Het stadion biedt plaats aan 53 332 voetballiefhebbers. Het is een vrij moderne stadion dat in 2013 in gebruik werd genomen. De inwoners van de Spaanse stad, die ook wel Basken worden genoemd zijn enorm fier op hun voetbalclub en de daarbij behorende stadion.

Een bezoek brengen aan het San Mamés mag als voetbalfan niet ontbreken als je in Bilbao bent. Een leuk weetje is dat Athletic Bilbao alleen voetballers onder contract heeft staan met een Baskische afkomst. Hierdoor zijn veel spelers jarenlang actief voor de Spaanse eerste klasse club. Je kunt een rondleiding boeken waarmee je het stadion uitgebreid gaat verkennen. Je loopt door de indrukwekkende tribunes maar je komt ook in ruimtes terecht zoals de kleedkamer, vip ruimtes, perskamer en de spelerstunnel. Ook kun je het in het museum terecht om de prijzen te bezichtigen die de club in de wacht heeft gesleept. Natuurlijk ontbreekt ook het verhaal naar de ontstaansgeschiedenis niet. Je kunt Athletic Bilbao kennen van spelers zoals Ander Herrera, Iker Muniain, Aymeric Laporte en Chelsea keeper Kepa.Een zicht op het Baskische voetbalstadion San Mamés
Een zicht op het Baskische voetbalstadion San Mamés
Voetbalwedstrijden Bezoeken

Het is niet evident om een wedstrijd van Athletic Bilbao te bezoeken. In veel gevallen zijn alle plaatsen bezet door lokale inwoners die trouw een seizoenskaart hebben. Als er toch wedstrijd tickets beschikbaar zijn is het een uitgelezen kans om eens een wedstrijd bij te wonen. Er hangt een fenomenale sfeer en het stadion ademt voetbal.

Route

Je kunt het voetbalstadion van Athletic Bilbao eenvoudig bereiken met de auto. Parkeren kun je doen op de omliggende parkeerplaatsen. Vanaf het centrum gaan er verschillende bussen richting het stadion. Indien je overnacht in een hotel in de buurt van San Mamés kan je uiteraard te voet naar het stadion.

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke