FC Chelsea

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Alle informatie over stadionbezoek en voetbaltickets van FC Chelsea
FC Chelsea

Wedstrijden 2021 - 2022

Hoogtepunten in de geschiedenis van FC Chelsea

Stadion Bezoeken

Voetbalwedstrijden Bezoeken

Route

Wedstrijden 2021 - 2022

Speeldag 1 op Zaterdag 14 augustus FC Chelsea - Crystal Palace 3-0
Speeldag 4 op Zaterdag 11 september FC Chelsea - Aston Villa
Speeldag 6 op Zaterdag 25 september FC Chelsea - Manchester City
Speeldag 7 op Zaterdag 2 oktober FC Chelsea - Southampton
Speeldag 9 op Zaterdag 23 oktober FC Chelsea - NorwichOfficiële voetbalkleding Rode Duivels    Voetbaldirect tot 75% korting!   
Hoogtepunten in de geschiedenis van FC Chelsea

In het aantal behaalde titels doet Chelsea het met 6 stuks in vergelijking met enkele andere topclub het matig. Vijf titels kon het in de 21ste eeuw behalen. Dit is ook het aantal keren dat ze de FA Cup in de 21ste eeuw wonnen.
Deze knappe prestaties op nationaal niveau konden ze doortrekken op het Europese toneel. Zo werden ze winnaar van de Champions League in 2012 en 2021 en wonnen ze eveneens 2 maal de Europa League in 2013 en 2019. De club is in België vooral populair geworden doordat de Rode Duivels Kevin De Bruyne, Thibault Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi één of meerdere seizoen bij deze Engelse topclub hebben gespeeld.

Stadion Bezoeken

Het indrukwekkende stadion Stamford Bridge waar Chelsea zijn voetbalwedstrijden speelt heeft een capaciteit van 40 834. De Champions League winnaar van 2021 voetbalt hier sinds 1970. Fulham had ook de mogelijkheid om in dit stadion te spelen maar de club had geen interesse. Een bezoek brengen aan Stamford Bridge is een ultieme beleving zeker voor wie fan is van het Engelse voetbal. Chelsea is immers één van de populairste clubs in Engeland. Topspelers als rode duivels Debruyne, gebroeders Hazard, Drogba, Lampard, Terry en Robben waren hier te bewonderen. Een rondleiding door het stadion is voor iedere voetbalfan super interessant. Je neemt een kijkje achter de schermen waar je normaal gesproken als supporter nooit kan komen. Zo ervaar je waar de persconferenties gehouden worden, de omkleedruimte waar voetbalsterren zich voorbereiden op wedstrijden en ook loop je door de spelerstunnel richting het veld. Op deze wijze krijg je echt gevoel dat ook jij een speler van the Blues bent. Dankzij de Engels sprekende audio gids kom je meer te weten over de club en wijst je op interessante feitjes. De tour duurt circa 60 minuten. Na de tour heb je de kans om het Chelsea Museum te bezoeken. Je komt te weten hoe Chelsea is ooit begon als voetbalclub en hoe het uitgroeide tot een ware topper.

Een mooi zicht op het voetbalstadion van Chelsea FC
Een mooi zicht op het voetbalstadion van Chelsea FC
Voetbalwedstrijden Bezoeken

In het Stamford Bridge hangt een geweldige sfeer tijdens de thuiswedstrijden. Het is als voetbalfan dan ook zeker een geweldige ervaring met een match in de Premier League bij te wonen. Je kunt voordelig online tickets aanschaffen of via de kassa bij het stadion. Het is evenwel aan te raden om de drukte te vermijden je ticket vooraf te kopen.

Route

De club adviseert om niet met de auto naar het stadion te komen door de beperkte parkeermogelijkheden. Het openbaar vervoer is dan ook veruit de beste optie, en dan vooral de bus. Je kunt drie verschillende bussen nemen. Bus 14, 211 of 414. De metro is zeker ook een goeie optie. Vanaf Fulham Broadway is het amper vijf minuten wandelen.

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke