Maak je warm voor de UEFA Champions League 2021-2022

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Maak je warm voor de UEFA Champions League

Het hoogtepunt van het Europees voetbal is voor velen, zo niet de meesten, zonder twijfel de UEFA Champions League. Hier strijden de grootste en meest succesvolle ploegen van Europa voor één van de meest begeerde trofeeën in het voetbal. De winnaar heeft de eer om Europees kampioen genoemd te worden. Ondertussen is het kampioenschap aan zijn 67ste editie toe en het belooft bijzonder spannend te worden dit seizoen!

Een blik op het stadion van Manchester United
Topwedstrijden op het programma

De knock-out fase is voorbij en de achtste finales zijn volop aan de gang. Het kaf is gescheiden van het koren en de spanning is te snijden. Met topwedstrijden tussen Manchester United en Atletico Madrid, en Ajax tegen Benfica, beloven het nog spannende avonden te worden voor de voetballiefhebbers. Zelfs mensen die niet per se fan zijn van voetbal, kunnen niet ontkomen aan de bijna elektrische lading die er tijdens dergelijke wedstrijden hangt. En als dat nog niet spannend genoeg is voor je, kun je de spanning natuurlijk altijd iets verhogen door een kleine inzet te plaatsen bij sport wedden. Wanneer je het spel schema bekijkt, zie je meteen dat we enkele spectaculaire sport avonden voor de boeg hebben. Het lijkt dit jaar wel een extra sterke opstelling te zijn! Met ploegen als Villa Real, Benfica, Manchester United, en Paris Saint-Germain op het programma, is het moeilijk te voorspellen wie er uiteindelijk aan het langste einde zal trekken.


Fanshop Rode Duivels    Fanshop België    Voetbalshop Outlettot 75% korting!   
Laatste 2 jaar

De laatste editie liet natuurlijk even op zich wachten. Door de wereldwijde pandemie werden alle wedstrijden die in 2020 gepland stonden, afgelast. Hoewel de UEFA Champions League 2020 oorspronkelijk in Rusland gespeeld zou worden, vonden de wedstrijden uiteindelijk een jaar later in Portugal plaats. In 2021 was Chelsea de grote winnaar van de UEFA Champions League. Gedurende het kampioenschap hebben ze een hele reeks sterke ploegen zoals Atletico Madrid, Porto en Real Madrid verslagen. In de finale kwamen ze tegen Manchester City te staan die op zijn beurt onder andere Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach had verslagen.

Een blik op een voetbal van het merk Adidas
Op naar de Finale

Café’s die vollopen, vrienden die bij elkaar over de vloer komen, overal waar je kijkt ga je weer live-streams van de wedstrijden zien. De UEFA Champions League zorgt toch altijd voor een bepaalde sport extase die zelfs mensen weet te bereiken die normaliter geen interesse hebben in het voetbal. De reis naar de finale is voor alle ploegen loodzwaar en vol met verrassingen. Manchester City die eruit ligt, en Benfica en Ajax die nog volop meedoen. Die twee laatsten ontmoeten elkaar in de eerstvolgende wedstrijd. Hoewel Benfica een ijzersterke ploeg heeft, is de mentaliteit van Ajax alom geprezen, en belooft het een zeer spannende partij voetbal te worden waarbij de uitkomst onmogelijk te voorspellen is.

Het toppunt van het toernooi is natuurlijk de finale. Eén van de meeste bekeken sport uitzendingen van het jaar, elk jaar opnieuw. Met een nokvol stadium en overvolle cafés belooft het weer een avond vol met spanning en mogelijk drama te worden. Want hoewel de zwakkere ploegen er reeds grotendeels zijn uitgespeeld, zijn er nog genoeg mogelijkheden om voor verscheidene verrassingen te komen staan. Je weet nooit wat het gaat worden!

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke