Voorkom rugklachten door het dragen van de juiste bh

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Voorkom rugklachten door dragen juiste bh
Voorkom rugklachten door het dragen van de juiste bh

Veel vrouwen hebben soms een bh die niet lekker zit. Het kan ook zijn dat die te groot is of omhoog glijdt wanneer je beweegt. Dat is meestal het geval omdat de cupmaat niet juist is gemeten. In je leven veranderd de cupmaat. Vooral als je gaat sporten is het belangrijk dat je kiest voor een goede bh en je bh maat dus goed berekend is. Je voorkomt hiermee veel rugklachten.

Hoe bereken je de juiste cupmaat?

Je bh maat meten gebeurd in twee delen. Als je begint met meten dan ga je eerst met een meetlint de onderwijdte van de borstomvang meten. Vlak onder de borsten wordt het gemeten. Als je nog nooit zelf je bh maten gemeten hebt kun je het beste een spiegel gebruiken. Het wordt dan gemakkelijker.  Je ziet dan wat je aan het doen bent. Je moet zorgen dat het meetlint recht over de rug loopt. Houd het meetlint niet te strak. Het mag wat losser zijn maar ook niet te los. De onderwijdte geeft de grootte aan van je borstband van de bh en wordt in centimeters weergegeven. Nu ga je de bh maat berekenen. Je gaat dan de borstomvang op het volste gedeelte van je borsten opmeten. Dat is meestal ter hoogte van je tepels. Je merkt dat de Cupmaat berekenen in een paar stappen wel gedaan is maar dat het niet altijd eenvoudig is. Hier zorg je ook weer ervoor dat het meetlint niet te strak is maar ook niet te los. 
Let erop dat de meetlint recht is en kijk goed in de spiegel. Dat kan je echt goed helpen. Als dat allemaal het geval is dan kun je de centimeters aflezen. Soms kan je het een paar keer meten om te zien of je de juiste maat hebt. Het kan je in ieder geval helpen.

vrouw die strechtTot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Een Bh in alle soorten en maten

Je krijgt bh’s in vele modellen en maten. Voor iedereen is er wel een bh die past. Voor elk figuur kun je de juiste bh vinden. Als je een voller boezem hebt dan kun je ook de juiste bh vinden. Enkele voorbeelden van bh’s die je kunt vinden zijn: 
• Volle cup bh (voor vrouwen met een vollere boezem 
• Balconette bh (zorgen voor een verleidelijk decolleté ook bij een grotere cupmaat) 
• T-shirt bh (lijkt op een top met bh look, kun je ook zonder shirt gemakkelijk dragen) 
• Een Plunge bh (voor een diep decolleté die je vrouwelijkheid nog meer laat zien) 
• Een Bralette bh (een luchtige bh zonder beugel) 
• Bh zonder beugels  
• Strapless bh (geweldig wanneer je een mouwloze jurk of top draagt) 
• Sport bh (ondersteunt je borsten tijdens het sporten goed, ze worden beter beschermd) 
• Zwangerschaps bh 
Als je een vollere boezem hebt is het belangrijk dat je borsten genoeg ondersteuning krijgt. Dat geld ook wanneer je veel sport. Een Sport bh is dan de beste oplossing. Je borsten zullen strakker in de bh zitten waardoor ze niet teveel gaan wiebelen.  
Een sport bh knelt niet en heeft geen beugel maar ondersteunt je borsten toch goed. Je kunt je vrij bewegen tijdens je work-out. 

Hoe vind je de juiste zwangerschap bh?

In de zwangerschap gaan je borsten groeien. Je hebt dan een zwangerschaps bh nodig zodat je borsten een goede ondersteuning krijgen. Een Zwangerschaps bh is verkrijgbaar in alle cupmaten. De Zwangerschaps bh past zich aan je veranderde vormen aan. Met een zwangerschaps bh zul jij je nog altijd sexy kunnen voelen.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke