Wat zijn de beste hardloopschoenen van 2022 ?

Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen Nieuwsbrief
Home - Webshop - Sporttips - Beste Hardloopschoenen van 2022
Wat zijn de beste hardloopschoenen van 2022 ?

Het kiezen van de beste hardloopschoenen voor op de weg is een echte uitdaging, vooral wanneer je online winkelt. Ook bij autoverhuur kan dit het geval zijn. Er is geen vervanging voor het zelf proberen van een schoen, maar in dit artikel hebben we geprobeerd je een aantal geweldige hardloopschoenen te geven, met een paar schoenen die absoluut behoren tot de beste opties in 2022. Natuurlijk is het alsnog slim om ze zelf te proberen in een fysieke winkel zodat je zeker weet dat de sportschoenen goed passen.


Tot 30% korting Sport BH     Tot 45% korting op Loopschoenen     Tot 25% korting Björn Borg Sportkleding

Adidas Adistar

De Adidas Adistar maakte indruk op ons met zijn goed ontworpen rocker die je tijdens lange trainingssessies blijft voortstuwen. Het is niet de lichtste schoen die we ooit hebben getest, maar het schuim met dubbele dichtheid is sterk en veerkrachtig en blijft goed staan, zelfs na een aantal kilometers. We hielden ook van het geïntegreerde kooisysteem van de schoen, dat deze hardloopschoen een nauwsluitende en comfortabele pasvorm geeft. Het bovenwerk is gemaakt van een combinatie van gerecycled oceaanplastic en gerecycled polyester, wat ook welkom is vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Over het algemeen is de Adidas Adistar een uitstekende hardloopschoen voor lange, langzame sessies!

Een blik op de startlijn van een atletiekpiste met zicht op een hardloopschoen
Asics Metaspeed Sky

Als je op zoek bent naar een raceschoen die een geweldig alternatief is voor wat Nike en Adidas momenteel te bieden hebben, dan is de Asics Metaspeed Sky het overwegen waard. Het is een hardloopschoen die is gemaakt om je snel te houden op korte en lange afstanden. Bij een auto huren Sicilie moet je ook voor zo’n model kiezen. De veer van de koolstofplaat over de volledige lengte en het gebogen ontwerp zul je absoluut waarderen aan deze hardloopschoenen, samen met het lichtgewicht, responsieve schuim van de schoen. Het comprimeert bij elke voetstap voordat het weer in vorm springt, wat een gecontroleerd gevoel geeft terwijl het je voortstuwt.

Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 verdient absoluut de award voor de beste hardloopschoen van 2022, dankzij de indrukwekkende energieteruggave die voelt als niets dat je eerder hebt meegemaakt. Dit is een schoen gemaakt om te rennen en vooral snel te rennen. Wanneer je het test, zul je enorm onder de indruk zijn van zijn veerkracht, dankzij een gearticuleerde koolstofvoetplaat over de volledige lengte en royale 40 mm ZoomX-schuim dat nooit zacht aanvoelt. Het minimalistische bovenwerk van mesh is extreem ademend, met het absolute minimum aan vulling strategisch gepositioneerd voor comfort zonder al te veel gewicht toe te voegen.

Hoka One One Bondi X

De Hoka One One Bondi X heeft de bekende stevige stijl van het bedrijf, maar voelt prettig aan dankzij een ingebedde koolstofplaat. Dit is een nieuwe functie voor de Bondi-lijn, en samen met een voorgevormde EVA-zool op ware grootte, resulteert dit in een veerkrachtige en responsieve rit, wat je ook wilt bij een auto huren Amsterdam. Het is zachter, breder en over het algemeen meer vergevingsgezind dan de Carbon X 2, en beter geschikt om een paar extra kilometers uit je trainingsruns te halen dan om persoonlijke records te breken op de dag van een marathon bijvoorbeeld.

EK poule 2024

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke