Loopkalender

KalenderUitslagenInteressant!

InfoSlovenia.be
InfoSlovenia.info

Goede DoelenOxfam Wereldwinkel


Levensloop
Zaterdag 24 maart 2018
Belgische Kampioenschap Loop-Omnium in Gentbrugge
Uitslagen
9 disciplines (5 in team van 2 en 4 solo (elk 2 solo van u duo vrij te kiezen).
Inschrijving klik: HIER
Uitleg klik: HIER
Startuur : 13h tot en met 18h
Locatie: Op de Atletiekpiste van RC Gent
Frederik Burvenichstraat 171 9050 Gent
Contact Persoon Lennert Dewulf => loopomnium@gmail.com
Site: loop-omnium.jouwweb.nl & Facebook: LoopOmnium

Omschrijving Onderdelen
Een team bestaat uit 2 lopers. Van de 9 disciplines worden er 5 in team gelopen, voor de andere 4 disciplines loopt er 1 iemand van elk team. Bij elke discipline zijn er punten te verdienen. Deze punten bepalen de tijdsverschillen bij de start van het laatste nummer, de achtervolging. Wie de achtervolging wint, wint het Loop-Omnium.
Kwalificatie 2 maal 400 meter
Het eerste onderdeel is de kwalificatie. In dit onderdeel kan je geen punten behalen. De kwalificaties bepalen in welke reeks jouw team loopt. De kwalificaties worden gelopen over 2x400 meter op de atletiekpiste. Dit onderdeel zorgt ervoor dat in elke reeks teams van hetzelfde niveau tegen elkaar lopen.
Puntenkoers
Eén loper per team mag meedoen aan dit onderdeel. De puntenkoers wordt gelopen over 25 ronden van 120 meter. Aan het einde van de 4de, 8ste, 12de, 17de, 21ste en 25ste ronde zijn er tussensprints waarmee punten te verdienen zijn. De 13de ronde wordt geneutraliseerd, dit houdt in dat de kop van de wedstrijd rustig achter een haas moet lopen zodat de geloste lopers kunnen terugkomen. Er zijn ook punten te verdienen door een bonusronde te pakken op het peloton. Dit wil zeggen dat je het peloton dubbelt en zo een extra ronde loopt. Van zodra een loper een halve ronde voor het peloton loopt, kan die geen punten meer verdienen in de tussensprints tot hij terug in het peloton zit.


Aflossingssprint
De aflossingssprint wordt gelopen per team. Dat wil zeggen dat beide teamleden moeten lopen. Bij dit onderdeel moet elk team exact 1 keer aflossen naar keuze op de piste. De tijdrit zal bestaan uit drie kleine ronden. De punten worden verdeeld op basis van je gelopen tijd.
Keirin
Keirin is het volgende nummer op het programma. Slechts één loper van elk team loopt dit nummer dat 5 korte rondes van 120 meter omvat. De eerste 3 ronden mogen de lopers de haas, die het tempo geleidelijk versnelt, niet inhalen. Na 3 ronden stapt de haas uit de wedstrijd en worden er nog 2 rondes gesprint. Wie als eerste over de meet komt, wint de Keirin.
Individuele Sprint
Bij dit onderdeel loopt 1 teamlid afzonderlijk exact 1 ronde. De loper mag voor dit onderdeel een vliegende start nemen. De loper mag zijn aanloop starten na het teken van een jurylid. De tijd begint te lopen wanneer de loper over de startmeet komt. De loper met de snelste tijd over één kleine ronde, verdient het hoogste aantal punten.
Afvallingskoers
Dit onderdeel wordt gelopen met beide teamleden die elkaar kunnen afwisselen in de aflossingszone. Na elke twee rondes valt er telkens één team uit. Nadien volgt er een neutralisatieronde. Het laatste team wint de afvallingskoers.
Scratch
De scratch is het laatste individuele onderdeel van de dag. Een loper loopt 6 kleine ronden zonder haas, dus het starttempo is vrij.
Ploegkoers
Je loopt in team 38 ronden en bent vrij om te wisselen in de aflossingszone. Na ronde 6-12-19-25-31- 38 is er een sprint en zijn er punten te verdienen voor de eerste vijf. Als je een ronde pakt op het peloton krijg je bonuspunten maar je wordt geplaatst in de ronde van het peloton en loop je logischerwijs een ronde extra. In rond 13 en 26 komt een haas in koers en ligt het tempo 1 ronde zeer traag
Achtervolging
De achtervolging is het laatste nummer. De verschillende teams starten met een tijdverschil dat bepaald wordt door de behaalde punten. Je loopt als team een 4x400 m, om beurt een ronde. Het team dat als eerste de meet overschrijdt zijn de eerste Belgisch kampioenen Loop-Omnium.
Nieuwsbrief
Links
Wedstrijden
Loopclubs
Duathlon
© - Renzo Vanhoorelbeke