Loopkalender & Uitslagen

Home Webshop Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Virtueel Uitslagen A-Z Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen
Home - Home Loopkalender - Loopwedstrijden Oost-Vlaanderen - Watersportbaanjogging 't Exploot Gent
Volgende Joggings telkens op vrijdag 4 september 2020, vrijdag 2 oktober 2020, vrijdag, 6 november 2020, 4 december 2020, 8 januari 2021, 5 februari 2021, 5 maart 2021, 2 april 2021, 7 mei 2021, 4 juni 2020
Watersportbaanjogging 't Exploot in Gent
Uitslagen
Nov 2020    Okt 2020    Sept 2020    Juni 2020 Virtueel    Mei 2020 Virtueel    Apr 2020 Virtueel    Mar 2020    Feb 2020    Jan 2020    Dec 2019    Nov 2019    Okt 2019    Sep 2019   
November editie volledig virtueel

Vrijdag 4 september was dus de eerste fysieke exploot sinds de start van de corona-crisis. Maar door de verstrengde maatregelen is er vrijdag 6 november terug een volledige virtuele editie.
Voor een vlotte verwerking mail je je resultaat door het Google Formulier in te vullen Contact: Joris.Thybaut@UGent.be.

Info Jogging 2020 - 2021 indien je de keuze hebt tussen virtueel of niet

Vrijdag 4 september was dus de eerste fysieke exploot sinds de start van de corona-crisis. Maar door de verstrengde maatregelen is er vrijdag 6 november terug een volledige virtuele editie.
Een virtuele deelname zal ook mogelijk zijn. Het aantal mensen waarmee we maximum samen lopen zal maandelijks afhangen van de op dat moment geldende corona richtlijnen.

Start nog te bepalen: tussen 12h en 14
Afstand rondje watersportbaan 5km

U kunt zich hiervoor verplicht inschrijven via onderstaande link: Website Ugent

Joris.Thybaut@UGent.be.

Shop nu!

Top 8 Online Sportwinkels    Tips Loopband Kopen     Top 5 Sportdranken    Black Friday, 25% korting op alles!   

Uw Banner Hier?

Reglement

Neem daarbij volgende punten in acht:
- Start en aankomst liggen op hetzelfde punt, zodat er geen netto voordeel kan gehaald worden uit hoogteverschil of windrichting.
- Vooraf inschrijven is niet nodig, achteraf, maar wel nog op 5 juni 2020, je tijd doorgeven aan Google Form volstaat voor deelname.
- Respecteer de regels opgelegd door de overheid: loop in de directe omgeving van je woning en loop, in principe, alleen, of hoogstens met 1 loopgezel op social distancing afstand, dus minstens 1,5 meter.
Nog een aantal praktische tips en overwegingen:
- Bij voorkeur wordt de activiteit opgenomen met een sport-app zoals strava, runkeeper, etc. We kijken nog om het ook als een strava activiteit aan te maken. Naast het doorsturen (zie ook hierboven), kan de activiteit dan ook nog gedeeld worden in onze exploot facebook groep Exploot UGent. Deel gerust ook een foto van je activiteit, ter ondersteuning van het community gevoel!
- Omdat het uiteraard niet evident is juist op 5 km uit te komen met start- en aankomst op dezelfde plaats, zullen alle loop- en wandelactiviteiten tussen 4 en 6 km aanvaard worden, waarbij de tijd zal herschaald worden naar 5 km gebruikmakend van een formule die een zeker verval in rekening brengt.
- Ook qua startuur wordt de flexibiliteit ingebouwd dat de activiteit moet afgelegd zijn tussen 12u en 14u op vrijdag 8 mei, 2020.
- In de ’t Exploot klassementen en statistieken wordt enkel de deelname aan ’t Exploot 430 meegeteld. De gelopen/gewandelde tijd zal enkel gebruikt worden om de resultaten van de deelnemers aan dit virtuele exploot te ordenen, maar wordt dus niet in rekening gebracht voor het ‘jaarklassement’, de ‘best gelopen tijd ooit’, etc. (dus daar waar de absolute looptijd een rol speelt).

Nieuwsberichten

428 Exploot Jogging Virtueel in Coronatijden


Loopschoenen Decathlon    Adidas, Krijg 20% Korting!    Reebok, Loopschoenen tot -30%   

Uw Loopwedstrijd hier?
Informatie

Elke maand (behalve in juli en augustus), telkens op een vrijdagmiddag, wordt een recreatieve loopwedstrijd met tijdsopname ingericht rond de Watersportbaan.
Start telkens op de vrijdag om 12.30u ter hoogte van de GUSB (Watersportlaan 3, 9000 Gent). De organisatie is opgezet door en voor UGent-personeelsleden, maar studenten zijn ook welkom.
Meer info en sfeerbeelden vind je in de facebookgroep Facebook Group Exploot UGent
Het academiejaar 2019-2020 is de 43ste jaargang van dit evenement, de exploten nummers 421 tot en met 430.
Elk academiejaar (gerekend van september tot en met juni) worden kampioenen gehuldigd per geslacht (man en vrouw) en per leeftijdscategorie (minder dan 40 jaar en 40 jaar of meer).

De winnaars worden aangeduid op basis van de combinatie van regelmaat en snelheid. Minstens drie deelnames per academiejaar zijn noodzakelijk om opgenomen te worden in de eindstand.
De beste drie tijden per academiejaar worden samengeteld en de winnaar per categorie is die met de laagste totaaltijd. In geval van ex-aequo wint diegene met het meest aantal deelnames en indien dit nog gelijk zou zijn worden alle tijden opgeteld & wint diegene met de beste totaaltijd over alle deelnames.

De leeftijdscategorie wordt bepaald door de leeftijd die men heeft op 1 januari van de jaargang van het exploot.
Daarnaast worden ook de trouwe lopers beloond. Wie drie deelnames per academiejaar realiseert en over de jaren heen de kaap van de 10, 25, 50 of 100 deelnames overschrijdt, ontvangt op het einde van dat seizoen een aangepast t-shirt.

© Renzo Vanhoorelbeke