Met deze indoor sporten kom je energiek de winter door

Home Loopschoenen Kopen Per Regio Marathons Veldlopen Atletiek Nederland Uitslagen A-Z Looptips Links Loopwedstrijd Toevoegen
Home - Webshop - Sporttips - Met deze indoor sporten kom je energiek de winter door
Met deze indoor sporten kom je energiek de winter door

In de winterperiode hebben inwoners van België de neiging om meer binnen te blijven zitten. Het is toch heerlijk om samen met je partner romantisch voor de open haard te zitten. Of een gezellige tafel barbecue te organiseren. Veel mensen verheugen zich alweer op de komende feestdagen rond kerst en oud en nieuw. Dat willen we graag met een goed gevulde dis met onze familie en vrienden vieren. Wat we dan tot ons nemen mag beste een onsje meer zijn of lekker zoet vol met calorieën. Zou het niet mooi zijn als je topfit aan de kerst verschijnt en ook op de eettafel lekkere gezonde dingen hebt staan zoals verse groenten en fruit.

Een blik op een sportende indoor atleetUitstekend dempende loopschoenen: Vergelijk Prijzen    Tot 45% korting op Loopschoenen     Loopschoenen Kopen

Sporten

Voor velen is de drempel hoog om ook in het winterseizoen te gaan sporten. Toch zijn er tal van opties om ook in deze periode lichamelijk actief te zijn. Het loont de moeite om je eens te oriënteren op wat er zoal in de buurt te doen is op sportgebied. Heb je geen zin om in de kou je neus buiten de deur te steken en te trainen voor een marathon dan is een binnensport een uitkomst. Kijk om je heen en vergelijk de mogelijkheden. Zie je het in eerste instantie niet zitten om in deze coronatijd met veel anderen in een ruimte te sporten dan kun je altijd in je eigen huis een fitness-apparaat installeren. Daarnaast zijn er ook veel digitale mogelijkheden zoals video’s of de ring-fit van Nintendo. Bij dat laatste leg je een avontuurlijke route af waarbij je tal van verschillende oefeningen moet doen.

Energie

Doordat je in deze tijd ook al veel thuis werkt zul je merken dat je energiemeter meer uren maakt. Vooral in de winter zet je de verwarming hoger als je in huis bent. Voorheen ging de verwarming een paar graadjes lager als je op kantoor zat. Zo verbruik je niet alleen meer energie tijdens het thuissporten ook zal het energieverbruik in huis hoger zijn. Deze extra stookkosten worden echter niet door je baas vergoed. Let dus goed op het verbruik van energie in je huis en neem maatregelen om deze zo laag mogelijk te houden. Er zijn tal van energiebesparende tips op internet die je energiekosten flink kunnen drukken.

Indoor

Wil je toch graag buiten je eigen huis je conditie op peil houden dan ligt het voor de hand om een fitnessclub te bezoeken. Daar kun je je op allerlei verschillende apparaten flink uitleven. Alle onderdelen van je lichaam kun je onder begeleiding van coach flink aanpakken. Ben je meer iemand die het zoekt in een sport dan kun je bijvoorbeeld denken aan indoor tennis, baantjes trekken in een binnenbad of de hoogte ingaan op een klimmuur. Een sport die enorm aan populariteit wint is padel. Zowel in België als Nederland wordt deze sport tegenwoordig veel beoefend. Het is een mix tussen tennis en squash. Doordat deze sport een trend is schieten de banen als paddestoelen uit de grond. Dit betekent dat de baan dichtheid in België ook is toegenomen. De ultieme kans om bij jou in de buurt met je buurman deze sport in de winter te gaan beoefenen.

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke