Sporters zijn vaker online tijdens het trainen

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Home - Webshop - Sporttips - Sporters zijn vaker online tijdens het trainen
Sporters zijn vaker online tijdens het trainen

Het is bijna onvoorstelbaar dat we ooit zonder mobiele telefoon leefden. De formaten zijn nu in 2021 zo klein geworden dat je ze makkelijk in een kleine binnenzak mee kunt nemen. De voorloper van de mobiele telefoon is niet de CARVOX 2453 uit 1986. Dit is wel één van de eerste modellen die senioren onder ons zich weten te herinneren. Deze autotelefoon had een gewicht van ‘slechts’ vijf kilo. De eerste autotelefoons stammen al uit het jaar 1946 iets wat bij niet veel mensen bekend is. Het waren de Amerikanen die deze telefoons speciaal in hun voertuigen in lieten bouwen.

Startlijn wedstrijd atletiekpiste


Die eerste autotelefoons maakten nog gewoon gebruik van het reguliere vastelijnsnetwerk. Hoe ver Amerika hierin voorliep op Europa en België blijkt wel uit het feit dat er rond 1964 zo’n 1,5 miljoen autotelefoons in de Verenigde Staten waren geïnstalleerd. De zendontvangers pasten niet in de binnenzak maar werden tot eind jaren 1990 achterin de auto gemonteerd. Pas twintig jaar later werden autotelefoons dus pas in Nederland en België bekend en moest je rekenen op een flink aantal mee te sjouwen kilo’s.

Uitstekend dempende loopschoenen: Vergelijk Prijzen    Tot 45% korting op Loopschoenen     Loopschoenen Kopen

Bereikbaarheid

Ook voor hardlopers is er qua mobiele bereikbaarheid en mee te dragen apparaten door de jaren heen veel veranderd. Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders van het altijd mobiel bereikbaar zijn. Wat is er mooier dan tijdens het lopen of wandelen te genieten van de natuur en haar geluiden om je heen. De vogels de wind en andere geluiden die je hoort tijdens een training kunnen tot je komen als een ware symphonie. Voor anderen zijn die omgevingsgeluiden juist heel storend, die hebben het liefst muziek of een aangename beat in hun oren zodat ze op een lekker ritme kunnen lopen en tot betere prestaties komen. De eerste schokbestendige walkmans die zo’n vijfentwintig jaar geleden op de markt kwamen waren wat dat betreft een uitkomst. Bevestigd aan een riem ingeklemd tussen buik en loopbroek ging je onbezorgd in een heerlijke muziek ritme trainen.

Datalimiet

Wie tijdens het lopen of onderweg naar het werk graag bereikbaar wil zijn, kan tegen zijn of haar datalimiet aan lopen. Luister je muziek of kijk je graag clips op youtube of zoek je iets op google dan kunnen de mega- of gigabytes van je abonnement zo verdwenen zijn. Wil je zowel thuis als onderweg van snel internet gebruik maken dan is het raadzaam om je internet abonnement een paar keer per jaar te controleren. Er zijn providers die je graag over willen laten stappen en hebben daarom vaak een welkomstaanbieding. Dit kan gaan om extra gigabytes of korting op de eerste paar maanden van je abonnement. Vooral in België loont vergelijken de moeite. Zo heb je bijvoorbeeld al mobiele abonnementen met unlimited data vanaf circa 25 euro. Let wel altijd op de voorwaarden hiervan, sommigen zijn gebaseerd op fair use en zijn uiteindelijk helemaal niet zo onbeperkt. Surf je veel, dan is dat in België in verhouding tot andere Europese landen niet goedkoop. Qua tarieven zit België aan de top van Europa. Hier betalen we maar liefst gemiddeld zo’n 30% meer dan in de ons omringende landen. Vergelijken loont dus beslist de moeite. Dus ook voor de hardlopers die graag met streaming muziek zijn dagelijkse trainingsrondje wil lopen.

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke