Wielrennen

Home Bookshop Loopschoenen Kopen Info & Pagina's SportTips @
Home - Wielrennen -
Info over Wielrennen, Wielersport & Fietsen
Wielerwedstrijden voor Jeugd, Vrouwen, Beloften en Elite Zonder Contract in Ruiselede

Met Veloclub Ruiselede Sportief heeft de Westvlaamse gemeente een heel actieve organisatie die jaarlijks talrijke wielerwedstrijden organiseren. Zo staan er wedstrijden gepland in de maanden april, juni en augustus.
Ontdek de wedstrijden, uitslagen en andere belangrijke informatie

Complete lijst met Racefietsonderdelen

Ken jij alle onderdelen van een fiets? Weet jij uit welke soorten materiaal een voorvork kan bestaan? Weet jij alle soorten pedalen van een fiets? Ken jij de bekendste merken van racefietswielen?
Op een racefiets zitten meer dan 30 verschillende onderdelen. Naast voor de hand liggende onderdelen zoals het frame, voor -en achterwielen, stuur, zadel en pedalen zijn er ook tal van kleine onderdelen. Zoals de naaf, ventiel en opvulringen. Daarnaast zijn er ook tiental leuke en handige fietsaccessoires die beschreven worden. Ontdek de lijst met alle Fietsonderdelen

foto hybridefiets
De Beste Online Fietsenwinkels

Er zijn tal van online fietsenwinkels & webshops waar je naast fietsen tal van fietsonderdelen kan kopen voor je favoriete tweewieler. Bij zowel de Belgische & Nederlandse webwinkels bedraagt de leveringtijd meestal slechts 1 of 2 werkdagen. Bij de meeste online webwinkels bedragen de verzendkosten tussen de 3 euro en 14 euro afhankelijk van grootte & gewicht. Slechts weinig webshops verzenden fietsonderdelen gratis tenzij je een héél grote hoeveelheid besteld. Ontdek de lijst met online Fietsenwinkels

Herbeleef het WK Veldrijden, check de uitslagen van de voorbije jaren

Weet jij nog wie het Wereldkampioenschap Veldrijden won in 2011? Wanneer dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert de eerste maal Wereldkampioen werden? Welke Outsider er in 2013 deze wedstrijd kon winnen?
In welk jaar werd Sven Nys voor de laatste keer Wereldkampioen en wanneer eindigde hij als 2de?

Ontdek alle uitslagen WK Veldrijden voor Eliterenners vanaf 2011


Continental Banden!    Tot 50% korting op Schwalbe Buitenbanden    Campagnolo Wielen   
Herbeleef het BK Veldrijden, check de uitslagen van de voorbije jaren en Ontdek het uurrooster van 2023

Weet jij nog wie het Belgisch Kampioenschap Veldrijden won in 2010? Wanneer dat Wout van Aert de eerste keer kon winnen op het BK Veldrijden? Welke Outsider er in 2013 deze wedstrijd kon winnen? In welk jaar werd Sven Nys voor de laatste keer Belgisch Kampioen & in welke editie eindigde hij voor de laatste keer op het podium?

Ontdek alle uitslagen van het BK Veldrijden voor Eliterenners vanaf 2010

Brussel-Opwijk U23 & Dames Elite Nat. op Zondag 26 februari 2023

Brussel-Opwijk is traditioneel de openingsklassiekers in de provincie Vlaams Brabant voor Beloften U23 die ieder jaar plaatsvindt op de negende zondag van het jaar. De wedstrijd werd voor het eerst in 1951 verreden. Toppers zoals Eddy Merckx, Kurt van Lancker, Florian Senechal en Jan Bakelants prijken op de erelijst.

De start wordt net zoals bij de Dames Elite gegeven aan Houba De Strooperlaan in Brussel, voorafgegaan door de teampresentatie in het Koning Boudewijnstadion van 11h tot 12h10 voor de U23, en met als apotheose van deze schitterende wedstrijd, de fnisih op het Heiveld in Opwijk aan de sporthal.

Meer informatie over deze wielerklassieker voor U23

Alles wat je moet weten om de juiste fietsbanden te kopen

Wat zijn ETRTO-maten? Wat is het verschil tussen inch-maat, het Duitse -en het Franse maatsysteem? Welke getallen kan je aflezen op de zijkant van een fietsenband? Lees in onderstaande artikel hoe je de dikte & diameter kan aflezen & met welke zaken je daarnaast rekening moet houden bij het kiezen van de juiste band voor je race -of stadsfiets.

Tips bij het kopen van de juiste fietsshirt en fietsbroek

Op welke zaken moet je letten bij het aanschaffen van een fietsshirt en fietsbroek? Welke verschillende racefiets broeken bestaan er? Wat zijn anti-slip siliconen? Lees meer tips bij het kopen van de juiste fietsshirt en fietsbroek .

Een uitzicht op een groep fietsers met een wieleroutfit


Herbeleef de Superprestige Cyclo Cross van Asper Gavere

Wie won in 2019 de klassieke veldrit in Asper Gavere? Wanneer won Wout van Aert & Mathieu van der Poel voor de eerste keer bij de profs op het militaire domein in Asper? In welk jaar eindigde Sven Nys voor de laatste keer op het podium? Welke Duitser eindigde in 2013 als 2de ? Ontdek alle uitslagen & alle wedstrijdbeelden van Superprestige Veldrit in Asper Gavere voor Eliterenners vanaf 2011

Ontdek de link van je favoriete wielrenner of wielrenster

Weet je welke wielrenner of wielrenster een officiële homepagina heeft? Weet je welke dames er een Instagram pagina hebben? Weet je welke renners een Twitter of Facebook pagina hebben? Ik heb de links onderverdeeld in 3 verschillende startpagina's.
Op de pagina Wielerlinks ontdek je ook nog allerhande websites van de belangrijkste wedstrijden, de populairste nieuwssites over wielrennen, de belangrijkste worldtourteams en een lijst van fietsenwinkels.
Op de pagina Vrouwenwielrennen vind je ook nog onder andere de officiële website van Giro Rosa, de officiële site Annemiek van Vleuten of de site van Team Jumbo Visma
Ongetwijfeld de populairste wintersport in Vlaanderen is Cyclo Cross. Op deze pagina over Veldrijden vind je naast de topcrossers ook de typische nieuwssites over deze sport. Daarnaast ontdek je de twitterpagina van Wout van Aert en de facebookpagina van Mathieu van der Poel. Verder kom je te weten welke vrouwen een instagramaccount hebben & wat de belangrijkste wedstrijden zijn in het veldritcircuit.

foto link
WK Gravel op Zaterdag 8 en Zondag 9 oktober 2022 in Italië

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het gravelfietsen vindt er een Wereldkampioenschap Gravel voor dames en heren plaats in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Wat is gravelfietsen?

Lees meer over het WK gravel , de deelnemers, programma, parcours, datum en plaats van de toekomstige wereldkampioenschappen.

Een blik op een gravelfietser
Natourcriterium in Herentals op Donderdag 28 juli 2022

Na 2 gedwongen sabbatjaren door de Coronacrisis is de organisatie blij dat er terug renners en lopers in het stadscentrum te zien zijn deze zomer. Op Donderdag 28 juli is er koers in Herentals met een wedstrijd voor personen met een beperking, bedrijvenkoers en een wielerwedstrijd voor Dames Elite en Eliterenners. Zo zal je talrijke renners, die in de Tour de France te zien waren, 50 maal kunnen spotten op de omloop van 1,84km.
Op vrijdag staan er dan talrijke kinderlopen op het programma en een 2 uren van Herentals.
Meer info over de Herentals Fiets

Wielerwedstrijden in het Pinksterweekend in Borsbeek met PK Aspiranten en Stan Ockers Classic voor Dames Elite UCI 1.2

Op zondag 5 juni 2022 staat in Borsbeek, gelegen op een 10-tal kilometer van Antwerpen het Provinciaal Kampioenschap voor Aspiranten gehouden. Daar strijden in 3 aparte wedstrijden de aspiranten van 12, 13 en 14 jaar voor de titel. Daarvoor zijn er ook nog onder meer wedstrijden voor de miniemen tot en met 11 jaar, een dikke bandenkoers, een retrokoers en een loopwedstrijd.
Op pinksterenmaand staat dan de Stan Ockers Classic op het programma voor Dames Elite.
Meer informatie over de Pinksterensportzondag Borsbeek

De ideale wielen voor je racefiets

Uit welke onderdelen bestaan wielen? Wat zijn Nipples? Koop ik nu het best lichte racefietswielen of meer aerodynamische of gewoon een combinaie van de twee? En uit welk materiaal bestaan wielen voor je racefiets. U leest het allemaal op Bike Exchange

Nieuwe Racefiets kopen
Je ideale racefietsen kopen, lijkt alles behalve een makkelijke keuze. Je hoort zoveel verhalen over racefietsen, de prijs, de kwaliteit, merken, onderdelen en de veelal negatieve ervaringen bij bepaalde fietsmodellen. Op dit onderstaand artikel geschreven door Cyclingreview vind je 24 leuke en handige tips bij het aankopen van een nieuwe racefiets.

WK 2022 Qatar

Uw Sportevenement hier?© Renzo Vanhoorelbeke