Wielrennen

Home Prijzen vergelijken Sportmerken SportTips @
Home - Wielrennen -
Info over Wielrennen, Wielersport & Fietsen
GP Vermarc voor eliterenners in Wezemaal op Zondag 10 maart 2024

De Grote Prijs Vermarc Sport is een wielerwedstrijd georganiseerd door kledingfabrikant Vermarc in en rond het Vlaamsbrabantse Wezemaal. In 2020 was deze wielerwedstrijd de eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis. In 2020 won Florian Sénéchal deze wedstrijd voor Oscar Riesebeek en Victor Campenaerts. In 2021 was Alvaro Hodeg de beste voor Brent Clé en Arnaud De Lie. In 2022 was Thimo Willems de beste voor Lennert Van Eetvelt. Vorig jaar won op 14 mei Stan Van Tricht de GP Vermarc.
Dit jaar vindt de wielerwedstrijd ruim 2 maanden vroeger plaats waardoor er ten opzichte van vorig jaar wellicht weinig of geen veldrijders aan de start zullen verschijnen.
Meer info over GP Vermarc Wezemaal

Nieuwelingen U17 in Rotselaar op Zaterdag 30 maart 2024

Dit jaar wordt op de laatste zaterdag van maart een wedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd in Rotselaar. Om 15h starten de renners voor 10 ronden van 6,4km.
Meer info over deze nieuwelingenkoers

Wielerwedstrijden op Paasmaandag 1 april 2024 in Ruiselede

Met Veloclub Ruiselede Sportief heeft de Westvlaamse gemeente een heel actieve organisatie die jaarlijks talrijke wielerwedstrijden organiseren. Zo staan er wedstrijden gepland in de maanden april, juni en augustus. In de dorp Kruiskerke wordt dan op 3 september een wedstrijd voor beloften en elite zonder contract gereden.
Ontdek de wedstrijden, uitslagen en andere belangrijke informatie


Continental Banden!    Tot 50% korting op Schwalbe Buitenbanden
Belgische Kampioenschap Gravel op Woensdag 1 mei 2024 in Turnhout

Voor de 2de maal in de geschiedenis van het gravelfietsen vindt er een Belgisch Kampioenschap gravel voor dames en heren plaats in Turnhout. De deelnemers zullen rijden doorheen de regio van de Noorderkempen.

Lees meer over het Belgische Kampioenschap gravel , de deelnemers, programma, parcours en datum .

Een blik op een gravelfietser
Wielerwedstrijden in het Pinksterweekend in Borsbeek met wielerwedstrijden voor miniemen en aspiranten en Stan Ockers Classic voor Dames Elite UCI 1.2

Op zondag 20 mei 2024 vinden in Borsbeek, gelegen op een 10-tal kilometer van Antwerpen, verschillende wedstrijden voor de jeugd plaats. Daar strijden 3 aparte wedstrijden voor aspiranten van 12, 13 en 14 jaar op het programma. Daarvoor zijn er ook nog onder meer wedstrijden voor de miniemen tot en met 11 jaar, een dikke bandenkoers, een retrokoers.
Op pinksterenmaandag 21 mei 2024 staat dan de Stan Ockers Classic op het programma voor Dames Elite.
Meer informatie over de Pinksterensportzondag Borsbeek

87ste Natourcriterium in Aalst op Maandag 22 juli 2024

Traditioneel wordt op de eerste maandag na de Ronde van Frankrijk het Natourcriterium in Aalst gereden. Vorig jaar kon de organisatie topwielrenners Jasper Philipsen, Mathieu van der Poel, Giulio Ciccone, Jordi Meeus en Oliver Naesen strikken. In de aanloop naar het Elite criterium staat een loopwedstrijd op het programma. Verder is er ook een koers voor Bekende Vlamingen en Gentlemens. Tussen 19h00 & 19h30 is het startschot voor de Heren Elite in de carnavalsstad.

Ontdek alle gedetailleerde info over het Natourcriterium en 4 mijl van Aalst

Complete lijst met Racefietsonderdelen

Ken jij alle onderdelen van een fiets? Weet jij uit welke soorten materiaal een voorvork kan bestaan? Weet jij alle soorten pedalen van een fiets? Ken jij de bekendste merken van racefietswielen?
Op een racefiets zitten meer dan 30 verschillende onderdelen. Naast voor de hand liggende onderdelen zoals het frame, voor -en achterwielen, stuur, zadel en pedalen zijn er ook tal van kleine onderdelen. Zoals de naaf, ventiel en opvulringen. Daarnaast zijn er ook tiental leuke en handige fietsaccessoires die beschreven worden. Ontdek de lijst met alle Fietsonderdelen

foto hybridefiets
De Beste Online Fietsenwinkels

Er zijn tal van online fietsenwinkels & webshops waar je naast fietsen tal van fietsonderdelen kan kopen voor je favoriete tweewieler. Bij zowel de Belgische & Nederlandse webwinkels bedraagt de leveringtijd meestal slechts 1 of 2 werkdagen. Bij de meeste online webwinkels bedragen de verzendkosten tussen de 3 euro en 14 euro afhankelijk van grootte & gewicht. Slechts weinig webshops verzenden fietsonderdelen gratis tenzij je een héél grote hoeveelheid besteld. Ontdek de lijst met online Fietsenwinkels

Alles wat je moet weten om de juiste fietsbanden te kopen

Wat zijn ETRTO-maten? Wat is het verschil tussen inch-maat, het Duitse -en het Franse maatsysteem? Welke getallen kan je aflezen op de zijkant van een fietsenband? Lees in onderstaande artikel hoe je de dikte & diameter kan aflezen & met welke zaken je daarnaast rekening moet houden bij het kiezen van de juiste band voor je race -of stadsfiets.

Tips bij het kopen van de juiste fietsshirt en fietsbroek

Op welke zaken moet je letten bij het aanschaffen van een fietsshirt en fietsbroek? Welke verschillende racefiets broeken bestaan er? Wat zijn anti-slip siliconen? Lees meer tips bij het kopen van de juiste fietsshirt en fietsbroek .

Een uitzicht op een groep fietsers met een wieleroutfit


Ontdek de link van je favoriete wielrenner of wielrenster

Weet je welke wielrenner of wielrenster een officiële homepagina heeft? Weet je welke dames er een Instagram pagina hebben? Weet je welke renners een Twitter of Facebook pagina hebben? Ik heb de links onderverdeeld in 3 verschillende startpagina's.
Op de pagina Wielerlinks ontdek je ook nog allerhande websites van de belangrijkste wedstrijden, de populairste nieuwssites over wielrennen, de belangrijkste worldtourteams en een lijst van fietsenwinkels.
Op de pagina Vrouwenwielrennen vind je ook nog onder andere de officiële website van Giro Rosa, de officiële site Annemiek van Vleuten of de site van Team Jumbo Visma
Ongetwijfeld de populairste wintersport in Vlaanderen is Cyclo Cross. Op deze pagina over Veldrijden vind je naast de topcrossers ook de typische nieuwssites over deze sport. Daarnaast ontdek je de twitterpagina van Wout van Aert en de facebookpagina van Mathieu van der Poel. Verder kom je te weten welke vrouwen een instagramaccount hebben & wat de belangrijkste wedstrijden zijn in het veldritcircuit.

foto link
Natourcriterium in Roeselare op Dinsdag 25 juli 2023

Traditioneel wordt op de eerste dinsdag na de Ronde van Frankrijk het Natourcriterium in Roeselare gereden. Vorig jaar kon de organisatie de Yves Lampaert, Wout Van Aert en Thomas Pidcock aan de shtart krijgen. In de aanloop naar het criterium voor Profs staat ook nog een wielerwedstrijd voor Nieuwelingen en voor de eerste maal een Gentlemen koers op het programma. Om 18h30' krijgen de profs een kleine tijdrit voorgeschoteld. Om 19h wordt het startschot van het criterium over 50 ronden gegegeven.

Ontdek alle gedetailleerde informatie over het wielercriterium en andere wielerwedstrijden

Natourcriterium in Herentals op Donderdag 27 juli 2023

Traditioneel wordt op de eerste donderdag na de Ronde van Frankrijk het Natourcriterium in Herentals gereden. Vorig jaar kon de organisatie topwielrenners Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Tim Merlier, Biniam Girmay en Arnaud De Lie strikken. In de aanloop naar het Elite criterium staat er ook een wielerwedstrijd voor G-sporters op het programma. Verder is er ook een bedrijvenkoers en criterium voor Dames Elite. Om 19h30' wordt het startschot gegeven voor de Heren Elite.

Ontdek alle gedetailleerde informatie over het Natourcriterium en Herentals Loopt

EK & BK Gravel op Zondag 1 oktober 2023 in Oud Heverlee

Voor de 1ste maal in de geschiedenis van het gravelfietsen vindt er een Europees en Belgisch Kampioenschap Gravelfietsen voor dames en heren plaats in de Vlaams-Brabantse gemeente Oud- Heverlee.

Lees meer over het EK gravel , de deelnemers, programma, parcours en datum .

Een blik op een gravelfietser
Wereldbeker Veldrijden in Asper Gavere op dinsdag 26 december 2023

Wie won in 2019 de klassieke veldrit in Asper Gavere? Wanneer won Wout van Aert & Mathieu van der Poel voor de eerste keer bij de profs op het militaire domein in Asper? In welk jaar eindigde Sven Nys voor de laatste keer op het podium? Welke Duitser eindigde in 2013 als 2de ? Welke wedstrijden voor de Wereldbeker Cyclo Cross in Asper Gavere worden er verreden?
Ontdek alle uitslagen van Superprestige Veldrit in Asper Gavere voor Eliterenners vanaf 2011

De ideale wielen voor je racefiets

Uit welke onderdelen bestaan wielen? Wat zijn Nipples? Koop ik nu het best lichte racefietswielen of meer aerodynamische of gewoon een combinaie van de twee? En uit welk materiaal bestaan wielen voor je racefiets. U leest het allemaal op Bike Exchange

Tijdrijden op het Circuit van Zolder op Zondag 24 september 2023

Wielerclub Noordlimburg organiseert op de laatste zondag van september 2 tijdritten op het 4 kilometer lange autocircuit van Zolder. De geoefende wielrenner kan deelnemen aan een tijdrit van 100 kilometer. Limburg Snelste is de naam van de tijdrit over 40 kilometer of 10 ronden op het circuit van Zolder.

Ontdek alle gedetailleerde informatie de Tijdritter op het circuit van Zolder

Nieuwe Racefiets kopen
Je ideale racefietsen kopen, lijkt alles behalve een makkelijke keuze. Je hoort zoveel verhalen over racefietsen, de prijs, de kwaliteit, merken, onderdelen en de veelal negatieve ervaringen bij bepaalde fietsmodellen. Op dit onderstaand artikel geschreven door Cyclingreview vind je 24 leuke en handige tips bij het aankopen van een nieuwe racefiets.

BK Veldrijden in Meulebeke op Zaterdag 13 januari en Zondag 14 januari 2024

Weet jij nog wie het Belgisch Kampioenschap Veldrijden won in 2010? Wanneer dat Wout van Aert de eerste keer kon winnen op het BK Veldrijden? Welke Outsider er in 2013 deze wedstrijd kon winnen? In welk jaar werd Sven Nys voor de laatste keer Belgisch Kampioen & in welke editie eindigde hij voor de laatste keer op het podium? Welke wedstrijden vinden zaterdag plaats en welke wedstrijden worden op zondag verreden?

Ontdek alle uitslagen van het BK Veldrijden voor Eliterenners vanaf 2010

WK Veldrijden in Tabor op Vrijdag 2, Zaterdag 3 en Zondag 4 februari 2024

Weet jij nog wie het Wereldkampioenschap Veldrijden won in 2011? Wanneer dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert de eerste maal Wereldkampioen werden? Welke Outsider er in 2013 deze wedstrijd kon winnen?
In welk jaar werd Sven Nys voor de laatste keer Wereldkampioen en wanneer eindigde hij als 2de?

Ontdek alle uitslagen WK Veldrijden voor Eliterenners vanaf 2011

Brussel-Opwijk U23 & Dames Elite Nationaal op Zondag 25 februari 2024

Brussel-Opwijk is traditioneel de openingsklassiekers in de provincie Vlaams Brabant voor Beloften U23 die ieder jaar plaatsvindt op de negende zondag van het jaar. De wedstrijd werd voor het eerst in 1951 verreden. Toppers zoals Eddy Merckx, Kurt van Lancker, Florian Senechal en Jan Bakelants prijken op de erelijst.

De start wordt net zoals bij de Dames Elite gegeven aan Houba De Strooperlaan in Brussel, voorafgegaan door de teampresentatie in het Koning Boudewijnstadion van 11h tot 12h10 voor de U23, en met als apotheose van deze schitterende wedstrijd, de fnisih op het Heiveld in Opwijk aan de sporthal.

Meer informatie over deze wielerklassieker voor U23

Uw Sportevenement hier?

© Renzo Vanhoorelbeke